Fico o Kolíkovej v kauze Krivočenko: „Bezcitná ženská, ktorá otvorene klamala o pľúcnej ventilácii“
03 | 03 | 2021 I Petra Demková

Robert Fico adresuje v najnovšom videu tvrdé slová ministerke Kolíkovej. Tá podľa jeho informácií klamala o úmrtí advokáta Krivočenka vo väzbe. Štát aj napriek tomu, že voľné pľúcne ventilácie mal, mu šancu na prežitie odoprel. Manželka advokáta nemala o manželovom stave žiadne informácie a aj posledný telefonát im odopreli.  


Právnik obvinený v kauze Dobytkár podľahol vo väzbe Covid-19. Rodinu o jeho stave neinformovali!
Ďalší škandál vo väznici. Advokát Ľubomír Krivočenko dostal za múrmi väznice koronu. Po prevoze do nemocnice manželke odmietli povedať o jeho stave, pretože rodine vraj chýbalo overené splnomocnenie. Po týždni jej však oznámili, že manžel... Čítať ďalej
02 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


Robert Fico hovorí o fašistických metódach vlády. Opisuje, ako prebiehalo úmrtie advokáta Krivočenka, ktorý bol vo vyšetrovacej väzbe v Bratislave. Fico tvrdí, že v posledných dňoch svojho života sa zatiaľ nevinný advokát stretával s metódami, ktoré si nedovolia v iných krajinách ani pri právoplatne odsúdených masových vrahoch.
Žiadal, nebolo mu vyhovené

Advokát bol vo väzbe v Bratislave a keď sa mu zhoršil stav, previezli ho do nemocnice v Trenčíne. Manželke nedovolili s ním telefonovať a ani jej neposkytli základne informácie o zdravotnom stave manžela s argumentom, že nemá splnomocnenie podpísané notárom, informuje bývalý premiér. „Ako je možné, že Krivočenko štyrikrát žiadal prokurátora o povolenie stretnutia s notárom a nebolo mu vyhovené?“ pýta sa. Ďalej sa predseda strany Smer-SD pýta, ako je možné, že manželka advokáta  celý týždeň netušila v akom vážnom stave je jej manžel; aj ako je možné, že ju o jeho smrti informovali až 24 hodín po jeho smrti.

Následne presúva svoju pozornosť R. Fico na ministerku Kolíkovú. „Ako môže stáť na čele rezortu žena, ktorá bez akejkoľvek prejavenej empatie len sucho konštatuje, že nemali pre advokáta posteľ s pľúcnou ventiláciou a pritom do neba klame,“ hovorí. Následne informoval, že včera zistili, že jedna nemocnica, doslova pár kilometrov od Trenčína, kde obvinený ležal, takúto kapacitu má. Fico následne informoval, že aj na stránke MZ SR sa píše, že je voľných 36 postelí na Slovensku s pľúcnou ventiláciou.

Advokáti poslali za smrť svojho kolegu odkaz Kolíkovej aj Lipšicovi!
Zbor väzenskej a justičnej stráže eviduje v ústavoch na výkon väzby a na výkon trestu odňatia slobody prvé úmrtie v súvislosti s novým koronavírusom. Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR


„Preboha, veď ľudia čo sedia vo väzbe sú nevinní ľudia. A ak vidíme, že zomierajú, tak ich treba previezť do civilnej nemocnice. Toto je obyčajný fašizmus,“ hnevá sa bývalý premiér. „Ministerka to vybaví obyčajným zárezom na pažbe. Toto je právny štát? Som zvedavý čo urobí táto bezcitná ženská na ministerstve spravodlivosti, ktorá otvorene klamala o pľúcnej ventilácii,“ pritvrdzuje R. Fico.

Predsedu strany Smer zaujíma, aké postoje zaujme prokuratúra v prípade tohto úmrtia, hlavne s informáciou, že prokuratúra nedovolila stretnutie s notárom a že manželka nevedela nič o zdravotnom stave svojho manžela.

„Nečudujte sa, že toto všetko sa bude preverovať a bude sa vyvodzovať tvrdá zodpovednosť. Rodina advokáta Krivočenka sa za tejto vlády žiadnej spravodlivosti nedovolá. Preto bude musieť ísť na medzinárodnú úroveň a my jej pomôžeme, ak to bude potrebovať. Toto mučenie musí skončiť,“ zakončuje svoje slová bývalý premiér R. Fico.

Pani Kolíková, bolo by najlepšie hodiť uterák do ringu, vyzýva Fico ministerku
Reforma súdnictva, respektíve nová súdna mapa, ale aj boj s pandémiou COVID-19 je hlavnou témou videa, ktoré zverejnil predseda Smeru-SD Robert Fico na sociálnu sieť. A kritizovanou osobou bola tentokrát ministerka Mária Kolíková. Čítať ďalej
03 | 03 | 2021