Pani Kolíková, bolo by najlepšie hodiť uterák do ringu, vyzýva Fico ministerku
03 | 03 | 2021 I

Reforma súdnictva, respektíve nová súdna mapa, ale aj boj s pandémiou COVID-19 je hlavnou témou videa, ktoré zverejnil predseda Smeru-SD Robert Fico na sociálnu sieť. A kritizovanou osobou bola tentokrát ministerka Mária Kolíková.


Besedovať s trojnásobným premiérom, akým je Robert Fico je náročné, navyše ak on je ešte podkutým právnikom. Spoznala to aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, ktorá s ním bola v nedeľnej diskusnej televíznej relácii na TA3 V politike. A práve na ňu expremiér vo svojom videu nadviazal
Argument, že on je zodpovedný za 7-tisíc mŕtvych považuje Fico za smiešny

Podľa Roberta Fica na ňu ministerka prišla nepripravená a na akýkoľvek jeho argument zareagovala, že klame. „A keď už nevedela kam z konope, vytiahla najsilnejší argument – že som vraj zodpovedný za 7-tisíc mŕtvych, obetí pandémie Covidu,“ skonštatoval hneď v úvode expremiér.

Na dôkazy, že súčasná vláda totálne nezvláda riadenie štátu, Kolíková odpovedala: „Pán poslanec, ak tu má niekto zodpovednosť za tých 7-tisíc mŕtvych, ste to vy.“ Podľa Roberta Fica by na rozdiel od súčasnej vlády jeho strana predovšetkým zabezpečila očkovacie látky pre tých, ktorí sa chcú zaočkovať. Pokiaľ by boli účinné bolo by im jedno, či sú z Madagaskaru alebo Južného pólu.

„Zabezpečili by sme pre ľudí dostatok liekov a podporných medikamentov. Neposielali by sme po pozitívnom teste ľudí domov bez pomoci, a nepozerali by sme sa na to, ako potom prichádzajú do nemocníc zomrieť,“ konštatuje vo videu šéf Smeru-SD. Podľa neho by práve na toto prednostne používali aj finančné zdroje.



„Vy však otravujete verejnosť s novou súdnou mapou a rozmiestnením súdov. A čo je najobludnejšie, na toto chcete minút obrovské peniaze, ktoré dnes potrebujeme na boj s pandémiou,“ hovorí Robert Fico. Vzápätí ukazuje, ako sa ministerky spýtal: „Viete koľko to má celá stáť? Celé to má stáť 320 miliónov eur. Čo je krát 30 okolo 10 miliárd korún. Je to napísané v dôvodovej správe ako náklady na reformu.“ A Kolíkovej odpoveď? „To nie je pravda.“

Tým ale Fica rozdráždila ešte viac. „Už nie som malý chlapec aby ma niekto obviňoval len tak z klamstva. Mám v ruke oficiálny dokument, Analýzu vplyvov na štátny rozpočet, ktorý jasne hovorí, koľko má Kolíkovej hračka stáť,“ hovorí Robert Fico.

Blaha: Kolíková si myslí o voličovi to isté, čo Haščák, že volič je "ho...no"
01 | 03 | 2021 | editor01hd

Ministerka pri slovách, koľko bude stáť reforma súdnictva, verejne klamala

Expremiér a šéf strany Smer-SD vzápätí hovorí: „Cituje  zo strany 3 dokumentu, ktorý je verejne prístupný pod označením Legislatívny proces LP/2020/587 Návrh zákona o sídlach a obvodoch súdov. V tomto dokumente je jasne napísané, že celkovo sú výdavky odhadované na približne 320 miliónov eur. Pričom ich financovanie sa predpokladá zo zdrojov Európskej únie z Fondu obnovy.“ Z toho teda vyplýva, že ministerka Kolíková verejne klamala.

„Lebo pri 7-tisíc mŕtvych jej bolo hlúpe priznať, že jej zle pripravená hračka má nielenže stáť 320 miliónov eur. Ale že peniaze chcú čerpať z Fondu obnovy, ktorý má pomôcť Slovensku prekonať pandémiu a jej dôsledky,“ konštatuje expremiér.

„Tento výdavok z Fondu obnovy určeného na pomoc krajine je podobný ako 200 miliónov na NAKA. Alebo ako my hovoríme, na Matovičovo komando. Ako správne povedal Ľuboš Blaha „čo tam po tom, že ľudia nemajú kde bývať, a že nemajú dosť špeciálnych prístrojov v nemocniciach. Dôležité je, aby sme mali dosť budov, kde ich budeme súdiť a dosť budov, kde budú sedieť,“ spomenul Fico aj slová svojho straníckeho kolegu.

„Pani Kolíková, po trapasoch, ktoré vyvolávate, po tom, ako je neprofesionálne riadené vaše ministerstvo, by ste urobili najlepšie, keby ste hodili uterák do ringu. Nakoniec vám môže byť jedno kde skončíte, pretože vždy ste sa v politike len viezli na chrbte nejakej politickej strany,“ končí Robert Fico svoje video zverejnené na sociálnej sieti.

Kolíková je výsmechom právneho štátu. Odrazu chce prísnejšie pravidlá na zmeny v Ústave SR
Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a predseda Ústavného súdu Ivan Fiačan sa zhodli, že pravidlá na zmenu Ústavy by mali byť prísnejšie. Píše vo svojej správe Via Iuris. Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Imrich Kovačič