Radovan Bránik: Matovič by sa mal chytiť lopaty a ísť kopať hroby do Ruska spolu s Putinom
02 | 03 | 2021 I Aneta Leitmanová

Bloger Radovan Bránik napísal nahnevaný komentár, v ktorom tvrdí, že po nákupe vakcíny Sputnik by sa mal Igor Matovič chytiť lopaty a ísť kopať hroby do Ruska.


Bránik ťažko rusofóbny blog nazval „Ako sa stať z neužitočného idiota užitočným idiotom Kremľa v siedmich krokoch“. Po Matovičovi, ktorý nazval idiotom ministra Richarda Sulíka si teda tento titul vyslúžil už aj premiér.

Krok prvý


Prvým krokom je podľa Bránika dostať sa k moci. „Dostaňte krajinu, ktorá vám spadla do lona na základe lacných trikov v Cannes, z posledných miest úmrtnosti na Covid-19 na prvé za necelý rok. Použite pritom akokoľvek idiotský nápad. Skúste blekaut, zásobovanie Slovenska armádou, vypnutie krajiny na 30 dní. Obchádzanie vlády, lámanie ústavy cez koleno, atómové bomby, priame zadania namiesto verejných obstarávaní. Nekonečné obnovovanie núdzového stavu, či mokré sny o vyhlásení výnimočného stavu prostredníctvom fejsbúkovej ankety,“ píše autor.

Mesík: Nákupom Sputnika Matovič maskuje svoj vlastný masaker Slovákov
02 | 03 | 2021 | sefredaktor

Kroky číslo dva, tri a štyri


Druhým krokom je podľa Bránika nezvládnutie manažovania pandémie. „Dajte si po skončení prvej vlny s raritne nízkym počtom obetí zaslúženú pauzu. Nechajte zrušiť klinický tím a nechajte zaspať vývoj funkčnej aplikácie na domácu karanténu a boj s Covidom-19, za ktorú ste tak veľmi bojovali,“ píše v návode.

Tretím krokom je obviňovanie všetkých okolo. „Keď sa zásluhou totálneho podcenenia rizík spočívajúcich z nástupu druhej vlny z niekoľkých desiatok stanú tisíce mŕtvych, obviňte zo zhoršenia situácie kohokoľvek a čokoľvek. Len nie seba. Sulíka, Remišovú, nezodpovedných mladých, nezodpovedných dôchodcov, nevesty, jednoducho kohokoľvek,“ dodáva Bránik.

Štvrtým krokom je podľa neho spojenie sa s Andrejom Dankom. „Spojte sa za chrbtami koaličných partnerov s legendárnym kapitánom Dankom, na ktorého ste kedysi oprávnene pľuli kvôli jeho nemravným stykom s ruskými pohlavármi,“ navrhuje.

Krok piaty


Piatym krokom ako sa stať agentom Kremľa je podľa Bránika hodiť následky po použití neschválenej vakcíny na lekárov. Naráža na novinky z utorka. „Zbavte sa akejkoľvek zodpovednosti za prípadné používanie neschválenej vakcíny- To isté nech urobí aj váš minister Marek Vánok Krajčí. A všetku zodpovednosť za následky terapeutického podania hoďte na lekárov,“ píše bloger.

Krok šiesty: Začína proti-rusky pritvrdzovať


V bode šesť je už cítiť, ako rusofóbnym Bránikom lomcuje zlosť: „Urobte si veľa selfie s krabicou s odporne zavádzajúcim nápisom Sputnik V, prvá registrovaná vakcína na Covid-19. Nech sa Rusom oplatí robiť si reklamu medzi tou časťou domáceho obyvateľstva, ktorá je síce pre akútny nedostatok Sputniku V nezaočkovaná, ale nejakým zázrakom sa ešte nenakazila a nezomrela. Spoločnosť treba rozoštvávať a polarizovať- Treba vždy podhodiť správneho nepriateľa. Aby sa zaujatá spormi nestihla zaoberať faktom, že je jej premiérom neľudský vypočítavý podliak s poruchou osobnosti,“ uvádza Bránik.

Čarnogurský ml.: Premiér sa odfotil s ruskou vakcínou a jeho človek v EÚ zahlasoval za rozšírenie sankcií proti Rusku
02 | 03 | 2021 | sefredaktor

Krok siedmy


Siedmym bodom je spojenie sa s boľševikmi a ľudákmi – rozumej opozíciou. „Keď vás na fejsbúku začnú masovo oslavovať kotleby, uhríci, dezoláti, bio-eko-špaldo-aktivisti, chmelári, blahovia, mazureki, boľševici a ľudácki pohrobkovia, pričom vám z koalície bude odpadávať stále viac otrasených spojencov, viete, že vaša misia bola úspešne zavŕšená,“ myslí si Bránik.

Bránikovo pekelné finále


V ďalšej časti sa už nenávisť voči všetkému ruskému dala krájať. „Sulík mal kopať hroby na Slovensku, Matovič by sa mal chytiť lopaty a ísť pre zmenu kopať hroby do Ruska spolu s Putinom a pánom ministrom Kyrillom, ktorý vlastne ani ministrom nie je. Nikdy som nerozumel konceptu bratstva medzi národom slovenským a tým ruským. Nedokázal mi ho celé roky vysvetliť nik. Keď som na pamätníkoch druhej svetovej vojny čítal Umreli sme, aby ste žili, bolo mi z toho iba podivne ťažko na duši. Dnes už rozumiem,“ píše Bránik.

„Putin necháva vyvážať vakcínu, ktorej je v Rusku zúfalý nedostatok do krajín, kde nájde dosť užitočných idiotov, ktorým nie je nič sväté a za jednu supernú selfie by zabili aj vlastnú matku. Ak pritom neumrie ona, ale nejaký bezmenný Rus z bratského národa, o to lepšie. Win - win. Rusi tu umierali neraz a vo veľkých počtoch, raz ako osloboditelia, inokedy ako zachvatčiky. Jednoducho spotrebný materiál určený na použitie kedykoľvek sa Európou preháňajú búrlivé dejiny. A že umierajú nedobrovoľne? Ale veď tak sme si na to nejako pohodlne navykli a je nám to jedno,“ prekvapuje morbídnymi argumentmi Bránik.

„Jaro, Juraj (áno, ten, ktorý sa roky profiloval ako bojovník proti ruskému vplyvu a ešte pred dvoma dňami ho zavzdušňoval vplyv Orbána), Roman, Peter, Jožo a všetci, ktorí tomuto hnusu ešte stále asistujete, naozaj vám nie je na zvracanie?“ ukončuje komentár Bránik.

Čo odkazujú ľudia Matovičovi za dovoz Sputniku? Neuveríte, aká je bohatá ľudová tvorivosť!
Ruská vakcína Sputnik V doslova polarizuje spoločnosť. Väčšina koaličných poslancov je proti, opoziční sú za. Nezhodujú sa však ani názory obyčajných ľudí na sociálnej sieti. Premiérovi Igorovi Matovičovi poslali množstvo tvorivých... Čítať ďalej
02 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik