Čo odkazujú ľudia Matovičovi za dovoz Sputniku? Neuveríte, aká je bohatá ľudová tvorivosť!
02 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Ruská vakcína Sputnik V doslova polarizuje spoločnosť. Väčšina koaličných poslancov je proti, opoziční sú za. Nezhodujú sa však ani názory obyčajných ľudí na sociálnej sieti. Premiérovi Igorovi Matovičovi poslali množstvo tvorivých odkazov.


Očkovanie proti koronavírusu sa vo viacerých krajinách Európskej únie výrazne spomalilo. Dokonca aj zastavilo. Pre Slovensko, ktoré je na tom rovnako, bol dovoz ruskej vakcíny Sputnik V vykúpením. Žiadali si ju nielen viacerí lekári, ale aj ľudia. Igor Matovič sa v statuse na sociálnej sieti poďakoval ľuďom, ktorí dovoz Sputnika chápu. Veľké sympatie si však nezískal.
"Ak by ste vedeu ešte svacenú vodu zohnať"

„Ide o kvalitnú vakcínu, ktorá nám pomôže zachrániť tisícky ľudských životov,“ pripomenul premiér a dodal: „Vás, ktorí tento krok odsudzujete, prosím o pohľad z druhej strany. Vás nikto nebude nútiť sa Sputnikom očkovať. Keď sa ním niekto iný očkovať rozhodne, buďte radi. Každý zaočkovaný sa počíta, lebo zvyšuje kolektívnu imunitu. Znižuje riziko, že vy niekedy na Covid-19 ochoriete,“ skonštatoval Matovič. A čo na to ľudia?

„Osobnosti“ sú zhrozené z nákupu ruského Sputnika
Facebook dnes dostáva zabrať. Rôzne osobnosti verejného života a novinári hlavného prúdu sa prišli zo zúfalstva vyplakať na sociálnu sieť. „Lepšo-ľudia“, humanisti, ktorí chcú stále a všetkých zachraňovať, od utečencov až po obete Covidu, dnes... Čítať ďalej
01 | 03 | 2021 | Petra Demková


„Igor dobre si urobil so Sputnikom. Ak to takto ale pôjde ďalej, tak sa môže stať, že dnešná udalosť príletu Sputnika na Slovensko zatieni aj nedávne úspešné pristátie sondy na Marse. Lebo niektorí robia z toho až priveľkú vedu,“ pochválil premiéra Milan Kuriak.

„Ďakujeme veľmi pekne pán premiér! Si ty huncút, ja som to tušil. Top. Už sa šikovno rozbehnúť a očkovať. Len ešte taká malá prosbička pre tých, čo ich mrle žerú, ak by ste vedeu ešte svacenú vodu zohnať. Aby tomu pochopili, že očkovanie je jediná cesta a návrat k normálnemu životu,“ pridáva sa k chválospevom Boris Hanic.

„Igor, prosím o info ako sa môžem prihlásiť na očkovanie. Chcem čokoľvek a myslím, že Sputnik je top voľba,“ neskrýva svoje pocity Branislav Magdolen.


"Igora nemám rád, ale Sputnikom sa zaočkujem"

„Som rád že Sputnik dorazil. Remišovej malá gamba bľáka, ako sa len dá. Ale nech. Nemám rád Igora, ale Sputnik som si prial. Momentálne som na Covid PN, ale ak sa bude dať, Sputnikom sa zaočkujem. Aj tak Igora nemám rád, ale urobil dobrú vec. A Veronika? Plačkaj Kiskovi do tangáčov, čaf,“ napísal Igor Želizňák.

„Len nechápem odkiaľ ste mali tie informácie, že ľudia túto vakcínu nechcú. Ja sa na očkovanie nehrniem, ale ak bude musieť, len touto,“ odkazuje premiérovi Ľubica Piller.

„Každý krok, ktorý umožní zachrániť hoc i len jediný život, je krok správnym smerom. Život človeka nie je hodnota, ktorá by sa dala vyčísliť peniazmi. Aj keď si to mnohí myslia. Aj keď môžeme diskutovať a sporiť sa o Sputnik V a registrácii na EMA. Neznamená to, že vakcína nikomu nepomôže. A práve ľudské životy sú to, čo je v tejto chvíli na prvom mieste,“ prezentuje svoj názor Peter Dzurilla.

„Igor! Výborný krok, nie je na čo čakať v tejto kritickej situácii. Myslím, že toto rozhodnutie bude málokto kritizovať. Leda nespratníci, ktorým bude vadiť i vlastný nos medzi očami. Tebe zároveň prajem mnoho takých správnych krokov, ako bol tento. Show must go on,“ napísala Renata Orgoňová.

Vládni politici sa správajú tak, akoby bol Sputnik otravou na potkany (Aneta Leitmanová)
01 | 03 | 2021 | Aneta Leitmanová

"Začínam uvažovať, či nie ste rovnaké zlo, ako mafia pred vami"

„Povedz, Igor, koľko z našich peňazí trhnete na tomto možno homeopatiku? A prispejete z toho aj na Putinovu daču. Či mu stačí, že z nás spravíte ruskú piatu kolónu? Fakt začínam uvažovať, či nie ste rovnaké zlo, ako tá mafia pred vami?“ píše Peter Both.

„Ako je v Putinovej riti? Je tam popri Dankovi dosť miesta ešte?“ pýta sa Peter Stahula.

„Hele nie som nejaký puntičkár ani obhajca porušovania zákonov, ale nemali by sa tak nejako tie zákony dodržiavať? Tak ma napadá, že keď (nielen) na Parkinsona zaberá marihuana, nemalo by sa napríklad vojenským špeciálom doviesť niekoľko ton trávy a dať na použitie tým, ktorí v ňu budú veriť a budú o ňu mať dobrovoľne záujem? Alebo som niečo prehliadol? To ako od dnes máme pravidlo, že pretože som si to dobrovoľne vybral a verím tomu, môžem to robiť? Fakt už bežte do prde,“ napísal Martin Cvrček Uhrák.
"Mali by ste angažovať Danka"

„Podľa mňa by ste mali zvážiť angažovanie Andreja Danka ako vášho poradcu. Určite by ste si perfektne porozumeli. Rovnakí plagiátori, rovnaké hovná na poličke, ktoré sa tvária ako lekvár, rovnaké spasiteľské syndrómy (a následne nepochopenie celým svetom, viď rekreačné poukazy), rovnaká podpriemerná inteligencia, rovnaká vzťahovačnosť či ješitnosť a v neposlednom rade rovnaká slama trčiaca z topánok. Gratulujem, dotiahli ste na kapitánovu úroveň len za jeden rok. Teším sa na ďalší váš progres. Vlastne ani neteším,“ odkázal premiérovi Peter Nezval.

„Práve ste prišiel aj tých 9 % verných voličov, ktorí verili ešte vo váš zdravý úsudok, ďalší prieskum u Miška Kovačiča a budete na 4 %. Zas raz sa tu vráti mafia a korupcia. Jedine čo vás ešte môže zachrániť je EÚ a že Európska komisia schváli aj Sputnik ako registrovanú vakcínu. Inak zaočkujete tak 150 000 proruských nadšencov a ostatní sa vám vyserú na hlavu. Gratulujem,“ myslí si Peter Jamnický.

Doktor Lipták žiada, v mene pacientov, o udelenie povolenia očkovať vakcínou Sputnik V
Situácia okolo ruskej vakcíny Sputnik V a jej kúpi na Slovensko je stále nejasná. Lekár Ján Lipták dokonca napísal ministrovi Krajčímu list, v ktorom píše v mene pacientov a žiada o jej dovoz. Čítať ďalej
24 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik