Čarnogurský ml.: Premiér sa odfotil s ruskou vakcínou a jeho človek v EÚ zahlasoval za rozšírenie sankcií proti Rusku
02 | 03 | 2021 I sefredaktor

Malé Slovensko závislé na zahraničí sa zmieta medzi riešením vlastných problémov a zahraničnými záujmami, píše na sociálnej sietiJán Čarnogurský ml., poukazujúc na fakt, že kým sa premiér Matovič fotil s ruskou vakcínou, jeho človek v EÚ zahlasoval za rozšírenie sankcií proti Rusku.







Slovensko je týždne celosvetovým lídrom, upozorňuje advokát, v počte úmrtí na kovid, a dokonca pánovi premiérovi začali drasticky klesať preferencie v prieskumoch. To druhé nakoniec rozhodlo.



Dramatický marketingový ťah





Pán premiér sa preto rozhodol vykonať dramatický marketingový ťah a konečne objednal vakcínu Sputnik V z Ruska, o ktorej je známe, že nielen funguje veľmi dobre, ale má minimálne vedľajšie účinky, pokračuje Čarnogurský ml. Rusko vakcínu okamžite dodalo a pán premiér sa s ňou bežal odfotiť na letisko v Košiciach.



S ruskou vakcínou áno,  s americkou nie?!





Pán premiér sa len tak fotí s ruskou vakcínou a s americkou vakcínou, ktorú nám americká strana napriek zmluve odmieta dodávať, sa ?????????? To americká strana nemohla nechať len tak, pokračuje advokát.





Vakcína sa nepáči mojím priateľom z USA a z Bruselu


Okamžite musel, upozorňuje Čarnogurský ml., ich zástupca pán poslanec Za ľudí Tomáš Valášek vystúpiť z poslaneckého klubu, s odôvodnením (voľne preložené do ľudskej reči): "Ostentatívne vystupujem z koalície!"


"Je mi jedno, že bez vakcíny Sputnik V zomrie o pár tisíc Slovákov viac. Táto vakcína sa nepáči mojím priateľom z USA a z Bruselu, a preto musíme radšej obetovať slovenské životy, len aby sme mojich priateľov uspokojili. Veď hovoria perfektne po anglicky a Rusko neznášajú, a preto musíme Rusko neznášať aj my, a to aj za cenu slovenských životov. Toto je iba marketingové vyhlásenie, v parlamente zostávam a budem hlasovať s koalíciou a poberať všetky výhody ako doteraz! (koniec voľného prekladu z politického jazyka)," parafrázuje Valáškov postoj Čarnogurský ml.



SNP dvakrát potlačené




Po vypuknutí nášho „prvého“ SNP v roku 1944 bolo povstanie v krát kom čase potlačené a skutočné  oslobodenie prišlo až s ruskými vojakmi o niečo neskôr, pripomína Čarnogurský ml. Naše „druhé SNP“ , čiže plošné testovanie alebo skríning, bolo tiež po pár týždňoch od vypuknutia drasticky potlačené a počet mŕtvych obetí prevýšil počet obetí z roku 1944.




Vážne dôvody


Tiež nám teraz pomoc prišla z Ruska. Americké a anglické vakcíny včas neprídu. Vraj nejaké vážne dôvody, konštatuje advokát.



Ak pánovi premiérovi preferencie klesnú viac, možno skúsi doviezť aj lieky na kovid



"V Rusku však majú nielen vakcíny na kovid, ale aj lieky. Ú mrtnosť na kovid v Rusku výrazne klesla, prestali kovid považovať za životnú drámu. Možno, ak pánovi premiérovi preferencie klesnú ešte viac, skúsi doviezť aj lieky na kovid, aby mal novú fotku," uzatvára J.Čarnogurský ml.