Miškov: Matovičova vláda ide v protismere. Ak to nepochopí, príde k zrážke s fatálnymi následkami
28 | 02 | 2021 I Michal Filek

Juraj Miškov sa obáva, že vláda svojim spiatočníckym a chaotickým počítaním spôsobuje ľuďom stres, čo spôsobí zhoršenie zdravotného stavu a rozšírenie nákazy. Musí vraj pochopiť, že takto sa pokračovať nedá. Inak hrozí katastrofa. Napísal bývalý minister na facebooku. 




"Existuje taký veľmi známy vtip o chlapíkovi, ktorý ide autom na diaľnici v protismere. Počuje ako v dopravných správach hlásia upozornenie o jednom nebezpečnom vodičovi, ktorý ide v protismere. Chlapík si vzdychne a povie: “Ach, keby len jeden! Veď všetci idú v protismere!” píše Miškov.


A presne takto sa podľa neho správa Matovičova vláda. Existujú možno tisícky vedeckých výskumov, ktoré potvrdzujú negatívny vplyv stresu alebo strachu na imunitný systém. Stres je, podľa výskumov, v najväčšej miere zodpovedný za väčšinu problémov v spoločnosti. Rakovina, kardiovaskulárne choroby, respiračné ochorenia, cukrovka, autoimunitné ochorenia, depresie, samovraždy...



Vláda má rokovať o opatreniach, ktoré vzišli zo stretnutia s odborníkmi
Vláda má v nedeľu popoludní od 16.00 h online rokovať o opatreniach, ktoré vzišli z rokovania odborníkov s premiérom Igorom Matovičom. Z návrhu opatrení, ktoré má TASR k dispozícii, vyplýva, že cieľom počas nasledujúcich troch týždňoch bude... Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | tasr

"Som presvedčený, že vláda je svojim chaotickým a stresujúcim vládnutím priamo zodpovedná za bezprecedentnú mieru stresu, ktorú zažívajú ľudia na Slovensku počas pandémie. Ľudia sú vystrašení asi ako ešte nikdy, žijú v obrovskej neistote ohľadne budúcnosti - práce, príjmov, boja sa o seba či o zdravie svojich blízkych a ich imunitný systém je tak veľmi oslabený."


Avšak podľa exministra, namiesto zmysluplných krokov, opatrení, nástrojov pre zvyšovanie imunity ľudí (áno, aj vitamíny zadarmo!), propagovaní, či vytváraní podmienok pre zdravý životný štýl a poskytovaní nádeje v náročných časoch sme svedkami ohlasovania iba ďalších nezmyselných obmedzení, predlžovania núdzového stavu a sprísňovania nefungujúceho lockdownu.


"Vytvárajú tak predpoklady pre ďalšie zvyšovanie emocionálneho stresu, vyvolávajú strach a zvyšujú už beztak vysokú mieru pociťovanej úzkosti a depresie. Výsledkom bude ešte väčšie oslabenie imunitného systému a ďalšie šírenie vírusového ochorenia. Jediné možné riešenie spočíva v pochopení, že pri ďalšom pokračovaní v jazde v protismere príde skôr či neskôr k zrážke, ktorá môže mať pre Matovičovu vládu, ale aj celú spoločnosť fatálne dôsledky."


 

Blaha na to prišiel: "Keď si mŕtvy, už neochorieš. Vivat Krajčí!"
"Ten chlap za jeden rok zničil Slovensko a bude trvať roky, kým Slovensku vrátime život," píše o ročnom pôsobení Igora Matovič v premiérskom kresle Ľuboš Blaha. Poslanec hodnotil premiérovo dnešné vystúpenie na TA3. Ako dopadol: "Nič... Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Michal Filek