Blaha na to prišiel: "Keď si mŕtvy, už neochorieš. Vivat Krajčí!"
28 | 02 | 2021 I Michal Filek

"Ten chlap za jeden rok zničil Slovensko a bude trvať roky, kým Slovensku vrátime život," píše o ročnom pôsobení Igora Matovič v premiérskom kresle Ľuboš Blaha. Poslanec hodnotil premiérovo dnešné vystúpenie na TA3. Ako dopadol: "Nič tragickejšie, ako Igor Matovič ešte Slovensko nezažilo!"


Status Ľubošu Blahu, ktorý uverejnil na svojom facebooku, vám ponúkame v plnom znení. Bola by škoda doňho zasahovať.


Pozerali ste premiéra Matoviča na TA3? Už dlho som sa tak nenasmial - to bolo epické!




1. Moderátor Norbert Dolinský ho rozobral na šrot. Habkal ako žiačik pri tabuli. A to Dolinský patrí k tým najmenej náročným moderátorom a vždy hryzká slabo slabúčko. No Matovič to aj tak nedal - úplne vybuchol. Po tomto by som sa hanbil vyjsť na ulicu.




2. A tá plejáda výhovoriek, perfektné. Matovič samozrejme nemôže za to, aká je situácia na Slovensku. Môžu za to ľudia, lebo to "majú na saláme". Čiže - Matovič je super, zlí sú Slováci. Škoda, že si vybral takýto zlý národ, inde by ho určite docenili.




„Ja som si už zvykol, že som hromozvod,” vyplakal sa zas v televízii Matovič
Debata premiéra Matoviča v jednej zo súkromných televízií sa opäť niesla v zmysle „Ja nič, ja muzikant!“. Podpísané a zhrnuté, za to zlé nie je zodpovedný on, ale vždy tí druhí. Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik





3. Ďalej za to môže "britský mutant" a možno aj nejakí iní mutanti z vesmíru, reptiliáni a tak. Môžu za to médiá, prezidentka, samozrejme Sulík a bol aj ten o Ficovi a Pellegrinim.




4. Zúfalý moderátor nevydrží a skromne sa spýta: "Ale pán premiér, predsa len, aspoň trochu zodpovednosti necítite? Ste premiér a sme najhorší na svete." A Matovič nič. Vyplakal sa, že je hromozvod.




5. A samozrejme - Matovič stále blúzni o tom, aké je povinné testovanie úchvatné. Počty úmrtí rastú kvôli testovaniu, lebo sa ľudia zhromažďujú v šórach, ale Matovič si ďalej tľapká po pleci, aký je super, že vymyslel testovanie. Rútime sa dole a spievame si, ako krásne letíme - paráda!




6. Ale Matovič má aj na toto kúzelný argument: keďže si ľudia podľa prieskumu nemyslia, že v šórach vírus chytia – tak ho nechytia.




7. Keď zadržíš dych a povieš si, že ho nechytíš, tak nechytíš - prieskum neoklameš, dôležitá nie je realita, ale to, čo si o nej myslíš. Úplný Platón - realita je len odrazom našich ideí. Fascinujúce.




8. A prečo premiéra vôbec niekto otravuje s tým, aké opatrenia budú platiť od zajtra? Veď predsa unikol materiál do médií, tak načo by vydávali čokoľvek oficiálne - už sa štát neriadi statusmi, ale uniknutými lajstrami. Skvelé!




Blaha: "Seniori že nevytvárajú hodnoty a mali by teda umrieť? Veď to je hnus! Kde je prokurátor?"
"A je to oficiálne. Vládna koalícia doslova odpísala staršiu generáciu," píše vo svojom najnovšom statuse na facebooku poslanec Ľuboš Blaha. O našich mamách a otcoch sa dnes vyjadrila šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová nasledovne.... Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Michal Filek





9. A ako inak - za nič nemôže ani minister zdravotníctva Krajčí. Veď on chcel lockdown pred Vianocami a Sulík mu to zarezal, plače Matovič. A moderátor neveriacky krúti hlavou: veď ste proti Krajčímu hlasovali aj vy a celé OĽaNO! Šach-mat. Ale Matovič ďalej hudie svoje - Sulík, Sulík, Sulík!




10. A Krajčí samozrejme chráni zdravie. A preto máme najviac úmrtí na svete. Jasné ako facka. Keď si mŕtvy, už neochorieš. Vivat Krajčí!




11. Skrátka, Matovič nenesie zodpovednosť za nič. On je tu iba premiér, to je skoro ako vrátnik na miestnom úrade. Chúďa naše. Poľutujme, pohlaďme.




12. Prebiehalo to asi takto. "Prečo tu Sputnik nie je? Stačí podpis vášho ministra." - "Bla-bla, chcem ju." - "Ale prečo tu nie je?" - "Lebo tento názor nie je populárny. A mňa nebaví hovoriť veci, ktoré nie sú populárne. Ale aj tak ho chcem"




Blaha: "Ľudia majú plné zuby neoliberálneho systému, ktorý ich zotročuje, ubíja a zbavuje svojprávnosti"
Ľuboš Blaha chváli alternatívne médiá. V nich je priestor na hlbšiu diskusiu. Tie štandardné podľa neho neponúkajú alternatívy, systémovú kritiku ani skutočný dialóg. "Zívam, keď si na diskusie v nich čo i len pomyslím," napísal v najnovšom... Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Michal Filek



13. Moderátor nestráca trpezlivosť: "Ale prečo tu Sputnik nie je? Jednoduchá otázka." - "Bla-bla, rokoval som s Kirillom." - "A prečo tu nie je Sputnik?" - "Fico a Pellegrini si zvolali tlačovky, to je trápne a sú to úbožiaci." - "Ale prečo tu nie je Sputnik?" - "Nechajte sa prekvapiť." Nech sa páči, toto je predseda vlády Slovenskej republiky.


14. To isté v ďalších témach. "Prečo neočkujete seniorov?" Matovič nevie, veď si zavolajte ministra zdravotníctva. Aj Matoviča to zaujíma, ale nezavolá a nezavolá. Však čo on s ním má, veď chápete, on je tu iba ten vrátnik, ehm, premiér.




15. A prichádza finálny argument, po ktorom ľahne k zemi celé Slovensko: "Čo odo mňa chcete, veď ja som si ani diplomovku sám nenapísal“. Amen-tma.




16. Ale to nebolo všetko. tie epické chvíle, keď Matovič vytiahol Komenského - to sme sa už dostali za hranice smiechu. Vraj - "opakovanie je matka rozumu či-jak-sa-to-povie".




17. Povie sa to „múdrosť“, vážený pán premiér. To je to, za čo sa u vás modlila pani Chlóra Salara Banda. A nevydalo.




18. Nič tragickejšie ako Igora Matoviča ešte Slovensko nezažilo. Ono je to ale čím ďalej horšie. Matovič kompletne stratil kontakt s realitou a smeje sa na ňom polovica Slovenska. Tá druhá sa už smiať nevládze, lebo už dokáže len plakať -Matovič jej zobral všetko.




Blaha: Koalícia sa smeje z experimentálnych liekov... a Matovič si asi lieči bradavice na pohlaví
26 | 02 | 2021 | Diana Zaťková