Protest Deň hnevu sa blíži. Bude sa opäť zatýkať ako cez víkend?
22 | 02 | 2021 I Petra Demková

Akcia, ktorú pripravuje Juraj Draxler, sa má konať už v túto stredu, 24. februára. Presne na poludnie nechajú nespokojní občania „odkaz“ vláde. Ostanú protesty pokojné? Alebo hrozí zásah polície a zatýkanie ako cez víkend?


„24. 2. začíname protestovať už naostro,“ píše Juraj Draxler na Facebooku. „Vy sa zapojíte jednoducho - na poludnie minútou trúbenia z áut. Zvlášť vás o to prosím, ak budete hocikde v blízkosti Úradu vlády. Šírte prosím ďalej. Do jari takto musí byť každý týždeň počuť celé Slovensko!!!“ napísal bývalý minister.

Čecha Aleša, zvolávateľa protestu proti Matovičovi, zbalili policajti hneď, ako vystúpil z vlaku
21 | 02 | 2021 | editor01hd


Mnohí diskutujúci však organizátorovi vyčítajú, že táto forma protestu je príliš jemná a nič sa ňou nedosiahne. Myslia si, že vláda si takýto protest si len nevšimne a určite to nevyvolá strach zodpovedných a zmenu vládnutia.

Draxler však nesúhlasí. Vidí tento protest len ako prvú lastovičku a plánuje stupňovanie napätia. Protesty budú narastať. „Nasledujúce týždne bude najmä treba, aby ľudí bolo počuť. A vidieť. Preto robíme zdanlivo nenáročné protesty, ako napríklad trúbenie áut na poludnie, alebo možnosť ísť zapáliť sviečky. A my to ešte doplníme nejakými prekvapivejšími akciami,“ avizuje.

„A verte, ak sa nájde dosť ľudí, ktorí sa zapoja aj do takýchto zdanlivo jednoduchých vecí, tá atmosféra sa bude veľmi rýchlo meniť a mobilizácia narastať. Na jar tak budeme pripravení na väčšie akcie, vrátane blokády niektorých inštitúcií,“ očakáva Draxler. Do väčších protestov nechce ísť v súčasnosti aj kvôli epidemiologickej situácii. „Takisto určite nejde nejakú skupinu ľudí vystaviť tomu, aby sa dostala do priamej konfrontácie s políciou, ak už, tak tomu budem čeliť ja osobne, ja si to pokojne zodpoviem,“ napísal.

MIMORIADNE: Ľudia protestovali proti Matovičovej vláde. Zasahovala polícia, viacerých zadržali (VIDEO)
V uliciach Bratislavy ľudia protestovali proti Matovičovej vláde, ktorá na nich poslala po zuby ozbrojených policajtov. Viacerých polícia zadržala, informuje portál Plus 1 deň. Čítať ďalej
20 | 02 | 2021 | Marek Molnár


Bývalý minister školstva možno naráža na sobotný protest v Bratislave, ktorý organizoval istý Čech. Akcia skončila zatknutím niekoľkých ľudí.

Bývalý minister školstva nie je zástancom radikálnych riešení. „Ignorujte ľudí, ktorí hlásajú, ako treba ísť s guľometom na vládu a podobné nezmysly. Takisto ignorujte papučových bojovníkov, ktorí z tepla domova napíšu, ako taký a onaký protest nestačí, treba do toho ísť poriadne, a vyhnať vládu vidlami a neviemčo ...určite nejdem kričať nezmysly o okamžitom násilí. Ani huckať nejakého nešťastníka, aby sa posilnený vodkou vrhol rozbíjať nejaké vráta a potom skončil v cele, naštvaný na celý svet,“ vysvetľuje J. Draxler.

Ten sa netají tým, že jeho aktivity budú naberať na intenzite. „...Ja budem každý týždeň organizovať veci viac a viac a ak vy budete chcieť a šíriť tú správnu atmosféru ďalej tak na jar naozaj budeme hromadne a dôrazne vláde hovoriť koniec,“ vyjadruje bývalý minister svoje presvedčenie.

Draxler: Matovič zabil viac Slovákov ako Nemci počas SNP!
Slovensko už prekročilo počet šesť tisíc mŕtvych, ktorí zomreli na koronavírus. Toto hrozné číslo si všimol aj exminister školstva Juraj Draxler, ktorý ho pripisuje premiérovi Matovičovi a jeho nezvládnutému boju s pandémiou. Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik