Ruské SU - 35 dominujú na svetových trhoch, vytlačili z nich už aj Francúzov
21 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Prozápadne orientovaným čitateľom sa to bude ťažko prijímať, ale je to tak. To, čo zvykli nazývať "ruským šrotom", vytláča so zbrojárskych trhov mimoriadne zvučné značky. Najnovšie utrpel od "Sučiek" dvojnásobnú porážku francúzsky Dassault Rafale, dvojmotorové viacúčelové stíhacie lietadlo 4. generácie s delta krídlom a kačacími plochami.


"Francúzsko utrpelo od Ruska vojenskú a obchodnú porážku, pretože viacúčelovým stíhačom Rafale nezaujalo Indiu a Egypt - Egypťania a Indovia uprednostnili v nákupoch ruské bojové stroje pred francúzskou technológiou," konštatuje web topcor.ru.

Americkí piloti nad Sýriou čelili zlyhaniu systémov ich strojov v dôsledku priblíženia sa ruských Su-35 (video SU-35)
Americké Super Hornety zostali zrazu slepé a hluché. Funkčné im zostali iba základné funkcie, schopné ovládať lietadlo v letuschopnom stave. Čo sa stalo? Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Ivan Brožík


Káhira a Naí Dillí boli prvými a dlhoročne tradičnými zákazníkmi spoločnosti Rafale, to však Parížu nepomohlo „spropagovať“ svoje lietadlá a ani jeho agresívna marketingová politika nezohrala rolu. Ruské bojové lietadlá prekonávajú svojich francúzskych kolegov nielen cenou, ale aj letovým výkonom.

Podľa The Military Watch si Egypt a India kúpili iba 24, respektíve 36 stíhačiek Rafale, čo je oveľa menej, ako sa pôvodne plánovalo. Namiesto toho si egyptskí zákazníci zakúpili 27 kusov Su-35 a viac ako 40 kusov MiG-29M. Su - 35 prekonáva konkurenta napríklad v pomere ťahu k hmotnosti, ako aj v maximálnej letovej výške.

Podobne sa rozhodla aj India, ktorá mala vo svojej flotile hlavne ruské lietadlá. Okrem toho Rusko prišlo s návrhom, ktorý by umožnil Indii zostavovať Su-35 na základe ruskej licencie, ako aj použiť jeho technológie na modernizáciu Su-30MKI a dodať im motory AL-41, ako aj nový radarový systém.

"Su-35 je skutočným zabijakom", tvrdí americký National Interest (VIDEO)
Američania nešetria rešpektom - ruský Su-35 je podľa nich "skutočným zabijakom" a v odbornom časopise mu venovali, a neraz, naozaj impozantný priestor. Čítať ďalej
03 | 12 | 2020 | Ivan Brožík