Blaha: Tragédia Jána a Martiny koalícia zneužíva na lacnú politiku - z tej teatrálnosti až mrazí
21 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Pri príležitosti tretieho výročia vraždy novinára a jeho snúbenice poslanec Ľuboš Blaha  obvinil viacerých koaličných politikov zo zneužitia tragickej udalosti. "Prekáža mi to pokrytectvo. Je mi veľmi ľúto, čo sa stalo Jánovi Kuciakovi a Martine Kušnírovej, ale prekáža mi, ako sa ich tragédia zneužíva na lacnú politiku," napísal v statuse na FB.


Premiér Matovič, píše opozičný poslanec, využil tretie výročie od úmrtia Jána Kuciaka na to, aby naložil novinárom, čo sa do nich zmestí. "Vraj klamú, vraj nemajú pokoru. Presne tak - taká je pravda. Ale zvláštne je, že mu to nevadilo, keď šírili klamstvá o Smere, spoločne tancovali na hrobe dvoch mladých ľudí a organizovali tu Majdan," konštatuje.

Mladý Šeliga, pokračuje Blaha, ktorý v roku 2018 na pokyn Kisku odvolal Majdan, aby dostal teplé miestečko na jeho kandidátke, dnes zvolal novinárov, aby sa pred kamerami a fotoaparátmi mohol pred domov, kde sa stala vražda, sebastredne odfotiť, ako si to on, veľký Šeliga, pripomína. "Z tej teatrálnosti až mrazí," zdôrazňuje.

"Remišová - to isté. Ona kvôli nenávisti k Rusku obetuje státisíce Slovákov, ktorí by chceli Sputnik, ale nezabudne sa pritom v Markíze hneď na úvod priživiť na smrti novinára, vypne hruď s odznačikom All for Jan a zdôrazňuje, aká je ona "kuciakovka," podotýka opozičný poslanec.

"Týmto mladým sorosovcom absolútne chýba pokora a úcta. Oni vidia len seba - Kuciak pre nich nie je ničím iným len výťahom k moci. Vždy im bol ukradnutý, vždy ho len zneužívali. A dnes sa len politicky priživujú na jeho pamiatke," zdôrazňuje Blaha.

 



"Prepáčte, ale prekáža mi to pokrytectvo. Je mi ľúto, čo sa stalo Jánovi Kuciakovi a Martine Kušnírovej, ale prekáža mi, ako sa ich tragédia zneužíva na lacnú politiku. A ešte viac mi prekáža, ako selektívne sa niektorí politici pozerajú na obete - podľa toho, či sa im to politicky hodí. Do Milana Lučanského kopú aj po smrti. Tam netreba držať pietu," podčiarkuje opozičný poslanec.




 

Tisícky ľudí, pokračuje Blaha, ktorí umreli kvôli neschopnosti vlády a kvôli Matovičovým špajchlovačkám, nezaujímajú nikoho z vlády. Ale keď sa môžu zatváriť zronene pred kamerami a škrtnúť zápalkou pri pamätníku Jána Kuciaka, tak si idú nohy zodrať. „Keby faloš kvitla, boli by všetci obrastení ako amazonský prales. Je mi ich úprimne ľúto, ako prichádzajú o posledné zvyšky ľudskosti,“ končí svoj status Ľuboš Blaha.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/11/19/vrazda-jana-kuciaka-%e2%80%a027-a-martiny-kusnirovej-%e2%80%a027-mieri-na-najvyssi-sud-usvedci-kocnera-a-zsuszovu/