Sexuálna agresia nie je vlastná len mužskému pohlaviu
21 | 02 | 2021 I

O znásilnení sa automaticky píše ako o trestnom čine muža voči žene. Zriedkavo ale dochádza aj k opačným prípadom, píše portál Novinky.cz.




Chantae Gilmanová z amerického Seatlu sa tajne vkradla do domu muža o päť rokov staršieho. Po náročnej smene tvrdo spal. Prebral sa až vo chvíli, kedy mal zviazané ruky a stoporený penis vo vagíne podnikavej amazonky. Keď muž popisoval tú situáciu policajtom, znela trochu neuveriteľne. Vyšetrenie DNA a ďalšie zistené skutočnosti ju však napodiv potvrdili. V policajných štatistikách nájdete však podobné prípady zriedkavo. Pokiaľ k nim dôjde, muži sa nimi zvyčajne nechvália.





V anonymnom prieskume, ktorý podnikol vyššie uvedený portál pred rokmi v sexuologickom ústave, vyšlo, že tento traumatizujúci zážitok prežilo okolo 11% mužov, ale len 5% ho nahlásilo na polícii alebo niektorej z inštitúcií, ktoré sa podobnými problémami zaoberajú.




V policajných štatistikách sa ako páchatelia znásilnenia najčastejšie objavujú "neznámi muži". Podľa tohto prieskumu však prevažovali naopak ľudia, ktorý znásilnené obete poznali, teda ich známi, prípadne išlo o príbuzných napadnutých žien. Je to logické. Ku znásilneniu najčastejšie dochádza medzi ľuďmi, ktorí spolu majú alebo mali nejaký kontakt. Znásilnené ženy potom často nemajú odvahu prezradiť totožnosť svojho milenca, manžela alebo inej blízkej osoby.





Pokiaľ ide o znásilnenie medzi homosexuálnymi pármi, v policajných štatistikách ich takmer nenájdete. V živote gejov a lesbičiek k nemu nepochybne občas dochádza, avšak ochota obetí ohlásiť takú skúsenosť býva zrejme ešte oveľa nižšia ako vo väčšinovej populácii.


Sex v sprche: Máme pre vás pár tipov, aby ste si ho užili
Je fakt, že sex v sprche je oveľa náročnejšia disciplína, než by sa mohlo zdať z romantických komédií alebo pornofilmov, avšak my tu máme pre vás pár tipov, aby ste to zvládli aj vy, píše portál Blesk. Čítať ďalej
21 | 02 | 2021 | Marek Molnár



Ako sa brániť násiliu




S najrôznejšími dobre mienenými radami, ako predísť znásilneniu a ako sa útočníkom efektívne brániť, sa často stretávame v médiách. Rozliční špecialisti radia napríklad, ako útočníka odradiť dobre miereným kopom do rozkroku, ako ho paralyzovať slzným sprejom alebo elektrickým paralyzérom.





Ak žena nemá svoju obranu dobre natrénovanú, riskuje, že útočník naopak úspešne paralyzuje ju. Slabinou žien býva ich empatia. Akákoľvek drsná, razantná obrana voči útočníkovi im v dôsledku empatie pripadá neadekvátna, brutálna a prehnaná. Preto u nich býva tak dôležitý praktický nácvik. Jednoduchšie a účinnejšie bude v ich prípade to, keď sa jednoducho vyhnú cestám cez nočné parky a lesíky, prázdnym cestám, ale aj ďalším zbytočne rizikovým miestam. Zvlášť, ak nemajú spoľahlivý sprievod.






Keď už k napadnutiu dôjde, mali by sa pokúsiť o čo najrýchlejší útek. Ak sa mužovi podarí ženu znásilniť, nemala by sa obeť násilníkovi vyhrážať, že všetko oznámi polícii alebo iným autoritám. Rad agresorov v minulosti vážne poranila svoju obeť alebo ju aj zabila zo strachu, že ich orgány činné v trestnom konaní dopadnú a potrestajú.


Sex so staršou ženou! Muži priznali, prečo je to lepšie ako s mladšou!
Máte štyridsať či päťdesiat a prejavuje o vás záujem muž, ktorý je o dosť mladší? Možno budete prekvapená, ale nie je to nič neobvyklé, píše portál Blesk. Čítať ďalej
20 | 02 | 2021 | Marek Molnár



Ku znásilnenia môže dôjsť aj medzi manželmi alebo partnermi




U nich sa zvyčajne dosť ťažko preukazuje. Príčinou býva nezvládnutá intímna komunikácia alebo vyvrcholenie domáceho násilia. Preto by si ženy mali ďaleko citlivejšie všímať už na začiatku vzťahu toho, či partner nemá sklon riešiť vzájomné nedorozumenia najrôznejšími formami agresie, a s takým človekom sa radšej rezolútne rozísť.





Signálom, že im môže od partnera v budúcnosti hroziť znásilnenie, je aj akýsi "lovecký prístup" muža k partnerskému sexu. Pravdepodobnosť, že sa u neho objaví agresívne správanie, často zvyšuje prílišné popíjanie alkoholu. Opitosť prebúdza u tohto typu ľudí zlostné reakcie a stratu zábran.





Ešte riskantnejšie býva kombinovanie so stimulačnými drogami, najmä s pervitínom, obľúbeným v určitých sociálnych skupinách.


Päťdesiatnici si sex často viac užívajú
Pred rokmi predávali v kníhkupectvách knižku Sex po päťdesiatke. Keď ste ju otvorili, našli ste vnútri len prázdne stránky. Aj mnohí tínedžeri si myslia, že po päťdesiatke sex už neexistuje. A ešte dnes sa nájdu ľudia, ktorí ho považujú u starších... Čítať ďalej
10 | 02 | 2021 | Timotej Dudka