Harabin po zásahu dvoch mestských policajtiek: „Uvidím, či ich Žilinka a Kovařík začnú trestne stíhať"
20 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Podľa nariadenia vlády môže policajt tomu, kto nenosí rúško, udeliť pokutu. Štefan Harabin v statuse na Facebooku opisuje prípad, počas ktorého zasiahli dve mestské policajtky.


Exminister spravodlivosti a bývalý predseda najvyššieho súdu Štefan Harabin  opisuje príbeh, ktorý sa stal v piatok v centre Popradu. Dve mestské policajtky podľa neho prekročili svoje právomoci kvôli nenoseniu rúška.

„Dve policajtky Mestskej polície Poprad, Janošová a Kundisová, šikanovali novinárku portálu Podtatransky-kurier.sk Janu Hriňákovú, keď sa jej bez právneho titulu na nám. sv. Egídia Poprad okolo 16.00 hod. slovne vyhrážali, že jej nasadia putá, keď si nedá rúško. Zároveň ju obmedzovali v pohybe a bránili jej v odchode domov,“ píše Harabin

Bývalý sudca tvrdí, že postup mestských policajtiek bez najmenších pochybnosti  naplnil všetky znaky skutkových podstát trestných činov zneužívania právomoci verejného, obmedzovania osobnej slobody a nátlaku.

„To preto, lebo ako zdravého človeka ma zjavne psychicky vydierali, aby som niečo konala, hoci nemám takú právnu povinnosť. Obmedzovali ma v pohybe a bránili mi v odchode domov. Uvidíme, či Janošovú a Kundisovú začnú trestne stíhať generálny prokurátor Žilinka a policajný prezident Kovářik,“ píše Harabin.



Harabin mal opäť pravdu! Tentoraz s neústavnými krokmi zo strany vlády počas pandémie
Exminister spravodlivosti Štefan Harabin je spokojný. V statuse na sociálnej sieti to priznal po tom, ako ombudsmanka podala na ústavný súd žiadosť o posúdenie niektorých zásahov do práv ľudí počas pandémie. Čítať ďalej
11 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik