Čarnogurský ml.: Zomrel vám blízky na Covid-19 a nemal adekvátnu liečbu? Dajte trestné oznámenie
19 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Vakcíny proti koronavírusu, ale aj liek Ivermectin, dve témy, ktoré v súčasnosti najviac trápia Slovákov. Ján Čarnogurský mladší v statuse na sociálnej sieti radí ľuďom, ako smrť príbuzného riešiť aj po právnej stránke.


Slovensko sa stalo s počtom úmrtí na milión obyvateľom najhoršou krajinou na svete. Ľudia sú nespokojní najmä preto, že vláda až doteraz odmietala používať v boji proti Covid-19 liek Ivermectin. Včera odmietla aj dovoz ruskej očkovacej vakcíny Sputnik V. Právnik Ján Čarnogurský mladší sa zamýšľa nad absurdnými krokmi vlády a radí, na základe akého paragrafu podať trestné oznámenie.

Neschudnete, ak sa budete len opakovane vážiť


Dodávky amerických vakcín sa spomaľujú. Navyše vakcíny od AstraZeneca začali mnohé štáty pre ich viaceré vedľajšie účinky odmietať, a to napriek schváleniu v EÚ.

„Ruské vakcíny objednať nesmieme, lebo naša pani ministerka Remišová, odborníčka na bábkoherectvo, a už dokonca aj na informatizáciu, si myslí, že ruská vakcína ohrozí životy Slovákov viac ako všetky doterajšie brutálne experimenty schválené našou vládou,“ píše Čarnogurský mladší.

Podľa neho doteraz rozhodoval o našich životoch a právach hlavý hygienik Mikas, vyhlášky ktorého stoja nad zákonom. Odteraz bude za naše životy zodpovedať Remišová. „Na liečenie covidu používame testovanie namiesto liekov. To akoby sme chceli schudnúť tým, že sa budeme dokolečka iba vážiť,“ uvádza právnik. Dodáva, že ľudia sa boja ochorieť, lebo nemocnice nemajú dostatok voľných lôžok, liekov ani personálu.


Ak má váš blízky Covid-19, písomne žiadajte účinnú liečbu


„Niekto z vašich blízkych je v nemocnici s covidom? Požadujte písomne, aby ho liečili účinnou liečbou, overenou v zahraničí, kde zomiera na covid oveľa menej ľudí ako na Slovensku. Napríklad liekom Ivermectin. Zomrel niekto z vašich blízkych na covid? Dajte trestné oznámenie na generálnu prokuratúru.

  • § 158 Trestného zákona: Kto inému z nedbanlivosti ublíži na zdraví tým, že poruší dôležitú povinnosť vyplývajúcu z jeho zamestnania, povolania, postavenia alebo funkcie alebo uloženú mu podľa zákona, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.

  • § 149 Trestného zákona: Kto inému z nedbanlivosti spôsobí smrť, potrestá sa odňatím slobody až na tri roky,“ vysvetľuje a radí právnik.


Ministerstvo zdravotníctva konečne povolilo použitie lieku Ivermectin na liečbu covidu. „Ak niekto nezabezpečil jeho dodanie na Slovensko alebo neumožnil jeho použitie na liečenie chorých, hoci aj z nedbanlivosti, mohol spáchať trestný čin. Ak sa preukáže, že liek Ivermectin, alebo hociktorý iný liek, dokáže covid liečiť a nebol pacientovi podaný napriek výslovnej žiadosti, trestnoprávne následky pre zodpovedných sú neodvratné,“ končí status Čarnogurský ml.

„Matovič sa správa ako Hitler, keď sa dostal k moci,“ tvrdí Ján Čarnogurský mladší
K vlne odporu voči hlavnému hygienikovi Jánovi Mikasovi, ktorý zmenou vyhlášky umožnil v parlamente hlasovať aj covid pozitívnym poslancom, sa pridal aj právnik Ján Čarnogurský mladší Čítať ďalej
28 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.