Harabin: Referendum je divadlo. Fico, ani Pellegrini vládnuť nechcú, museli by robiť to isté, čo Matovič
18 | 02 | 2021 I Michal Filek

Štefan Harabin je presvedčený, že Fico, Kotleba, ba ani Pellerini v skutočnosti predčasné voľby nechcú. Divadlo s referendom o skrátení volebného obdobia je, podľa neho, len divadielko na získavanie preferencií. Fico s Pelletrinim totiž, podľa Harabina, musia veľmi dobre vedieť, že nemôže byť úspešné. Ústavný súd by ho totiž zrušil. Harabin svoje myšlienky nahral a uverejnil v statuse na facebooku. 


"Ako sudca si ctím právo a ústavu. Najrýchlejšie právne riešenie na predčasné voľby je to, ktoré som už ponúkal 12. novembra. To, že Ficovci, Kotlebovci a ľudia Pellegriniho podľa toho nepostupujú je dôkaz, že to nemyslia vážne. Už aj referendová otázka je sporná, neviem, akí právni diletanti to písali. Aj keby vyzbierali podpisy, výsledok je sporný. Poviem vám prečo," hovorí Harabin.

 

 

https://open.spotify.com/episode/6zw0v74LDkFOfExAuktIoX?si=4MEAPzUuSjulHyvXhd5Auw&fbclid=IwAR1xY3y-VkFp3BXNcTnNtXHi94Bjw4MX0kyDEM-3Dkoc9XbSpwz4RO2EXgE&nd=1

Jeden (Kotleba, pozn. HD) ani netuší, čo sa má urobiť, druhý (Pellegrini, pozn. HD) už vo funkcii bol a robil to isté. "Právnik Fico tvrdí, že výsledok referenda musí byť záväzný a koalícii nezostane nič iné. Nie je to tak. Fico nepodporoval referendum už po vražde Kuciaka. Predčasné voľby sa nekonali ani raz cez referendum. Referendovú otázku môže prezident napadnúť na Ústavnom súde, lebo skrátenie volebného obdobia ústava neupravuje. Na sto percent je isté, že niekto z Matovičovcov napadne referendum na Ústavnom súde. Existuje už taká prax z ČR. Ak by aj referendum bolo úspešné, tak skončí na Ústavnom súde, ktorý ho rovno vyhlási za neplatné," je presvedčený bývalý minister a predseda Najvyššieho súdu SR.

Je presvedčený, že Fico a Pellegrini v skutočnosti predčasné voľby nechcú. Oni nechcú ani vládnuť, lebo by tam urobili rovnaké opatrenia, ako Matovič. Oni však potrebuú, aby im rástli preferencie, a tak balamutia ľudí nevykonateľným referendom. "Hovorím vám to už teraz. Kľudne, podpíšte, ale tento postup nevedie k predčasným voľbám. Čas bude plynúť a neschopáci budú Slovensko ďalej ničiť a ľudia budú ďalej zomierať."

Blaha: "Pani prezidentka, ste rovnako zodpovedná, ako Matovič. Kolaborujete s ním dnes a denne!"
"Včera si prezidentka Čaputová hodku pokecala s vedcami a má odrobené - už pre ľudí zase mesiac ani nepohne prstom a ďalej bude veselo slúžiť Matovičovej vláde." Píše v najnovšom statuse na facebooku Ľuboš Blaha. Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Michal Filek


 

Ak by vraj naozaj chceli povaliť Matovičovu juntu, tak cez petičné akcie to nejde. "Matovičovu juntu je možné povaliť bez referenda. Všetkých 55 opozičných poslancov sa vzdajú mandátu, zabezpečia, aby náhradníci nenastúpili a NR SR zanikne. Parlament prestáva fungovať, zanikol. Nebude môcť prijímať zákony a vedie to k okamžitým predčasným voľbám," zopakoval svoj recept Štefan Harabin.

Nato ešte dodal: "Buď to urobia, alebo sa nevzdajú mandátov a dajú prednosť poslaneckým benefitom a zotrvajú na ceste kolaborácie a riešenie problémov ľudí odklonia na nevykonateľné referendum. Doteraz iba dobroľne asistovali Matovičovej likvidácii právneho štátu."

Máme tu rúška, testovanie, núdzový stal, likvidovanie ekonomiky, ľudských práv. Doviedli nás do stavu, že právne neplatí nič. A na tom sa vraj Fico, Pellegrini, aj Kotleba podieľajú tým, že kolaborujú s Matovičom.

"Je nutné vydržať a spájať sily pre vlasť. Záchrana našej vlasti je len v spájaní ľudí a odborníkov, ktorí majú slovenské srdce. My všetci musíme nabrať odvahu, statočnosť a spojiť sa pre našu vlasť," uzavrel nahrávku Štefan Harabin.

 

Harabin: "Kotleba je agentom Sorosa a CIA. Máme na to dôkazy - Čaputovú"
V nedávnom rozhovore pre portál Startitup Štefan Harabin vyhlásil, že predseda ĽSNS Marián Kotleba je agent nasadený tajnými službami CIA a finančníka Goergea Sorosa. Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Timotej Dudka