Akademici vyhlásili: Churchill bol horší ako Hitler a Britské impérium horšie ako Tretia ríša
14 | 02 | 2021 I Diana Zaťková
Skupina akademikov z Cambridge University vyhlásila, že Winston Churchill bol bielym rasistom a Britské impérium „morálne chudobnejšie ako Tretia ríša“. Ich komentáre rozhorčili vlasteneckých Britov, informuje portál RT.




Keď bývalý britský premiér v roku 1958 založil Churchill College na Cambridgeskej univerzite, pravdepodobne nemohol predvídať, že v roku 2021 sa zídu akademici, ktorí ho budú nepriaznivo porovnávať s Adolfom Hitlerom. Presne to sa však stalo vo štvrtok vo virtuálnej diskusii s názvom „Rasové dôsledky pána Churchilla“.

Účastníci nazvali Churchilla „dokonalým stelesnením bielej nadvlády“ a podľa Telegraph označili Britské impérium za morálne chudobnejšie ako bola Tretia ríša. Profesor Kehinde Andrews, autor článku v časopise, ktorý vyhlásil „belosť“ za „psychózu“, tvrdil, že „britské impérium bolo oveľa horšie ako nacisti a trvalo oveľa dlhšie“.

Onyeka Nubia, profesor čiernych štúdií na Birmingham City University, dodal, že výrazy „anglicky hovoriace národy“ a „anglosaské“ v Churchillových „Dejinách anglicky hovoriacich národov“ sú „rasistické“.

Lukašenko sľubuje, že po obnovení mieru a poriadku sa vzdá moci
12 | 02 | 2021 | Diana Zaťková


Indicko-americký spisovateľ Madhusree Mukerjee tvrdil, že predseda vlády považoval Indov za „králikov“ a jeho politika mala priamu úlohu v bengálskom hladomore z roku 1943, v ktorom zahynuli až tri milióny ľudí.

Mukerjee bagatelizoval úlohu, ktorú hrala Británia pri víťazstve v druhej svetovej vojne, a uviedol: „Boli to Sovieti, ktorí porazili nacistov, a Američania, ktorí porazili Japoncov.“

Tón konferencie neniesli dobre niektorí vlasteneci. "Pozývate skupinu marxistov, ponorených do kritickej teórie, aby vyniesli rozsudok nad Churchillom a vidíme očakávaný výsledok," komentoval jeden z nich.

Sorosom financovaná mimovládna organizácia požaduje od EÚ trest pre Maďarsko
Andras Lederer z Maďarského helsinského výboru podporovaného Georgom Sorosom vyzval Európsku úniu, aby potrestala Maďarsko po obvinení krajiny z účasti na vracaní migrantov v rozpore s rozhodnutím Európskeho súdneho dvora (ESD), informuje portál... Čítať ďalej
12 | 02 | 2021 | Diana Zaťková


Churchill, verný imperialista, skutočne vyjadril názory a prijal opatrenia, ktoré by ho vykázali z modernej politiky. Bielu rasu volal rasou „vyššieho stupňa“ ako ostatní, islam považoval za „rovnako nebezpečný pre človeka ako hydrofóbia u psa“, zadržal jedlo do Bengálska v roku 1943 a ako minister vojny nariadil organizácii Black and Tans nasadenie do Írska, kde ich brutálna taktika represie upevnila podporu nezávislosti u ľudí.

Socha sira Winstona bola minulé leto v Londýne poškodená demonštranti „Black Lives Matter“. Jeho meno bolo tento týždeň odstránené z domu v Seaford Head School vo východnom Sussexe, spolu s menom autorky „Harryho Pottera“ JK Rowlingovej.

Za Atlantikom bola jednou z prvých zmien, ktoré prezident Joe Biden urobil v Oválnej pracovni po svojej inaugurácii minulý mesiac, odstránenie busty Churchilla, ktorú tam umiestnil Donald Trump.

Lavrov tvrdí, že EÚ sa pristúpením východoeurópskych "nedospelých" krajín stala rusofóbnou
13 | 02 | 2021 | Diana Zaťková