Legendárna Soňa Valentová v ohrození života: V starobinci, v ktorom žije, vypukla epidémia
11 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Pred piatimi rokmi osud uštedril legendárnej Soni Valentovej nepríjemnú skúšku života, keď ju mozgová príhoda pripútala k vozíku. Pod falošnou identitou ju dcéra umiestnila do petržalského hospicu, v ktorom nedávno začal zúriť COVID-19, píše Plus 7 dní.


Po mozgovej príhode zostala Soňa Valentová (74) uzavretá a prestala komunikovať s okolím. Koniec koncov, veľa možností po minuloročnom vypuknutí pandémie koronavírusu a následnom uzavretí zariadenia neostalo. „Do budovy okrem zamestnancov nemôže vstúpiť nikto, na rozdávanie lásky však karanténa u nás neplatí,“ informovalo zariadenie o mimoriadnych opatreniach vlani na jar.

Teraz však zariadenie rieši závažnejší problém. Napriek tomu, že ho koncom januára navštívila výjazdová stanica a zaočkovala prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 väčšinu ľudí, v domove vypukla epidémia. Teraz dokonca kvôli nedostatku personálu zháňa dobrovoľníkov.

"Skrývala som sa v tuneli za zvukov sirén, toto je však premiéra. Očkovať sa nedám," tvrdí Kráľovičová
Herecká legenda Marína Kráľovičová (93) sa k situácii okolo pandémie koronavírusu stavia svojsky, píše Nový Čas. Aký má názor na vakcínu proti ochoreniu COVID-19? Čítať ďalej
11 | 02 | 2021 | editor01hd


"Zariadenie pre seniorov v Petržalke hľadá dobrovoľníkov. Bohužiaľ, minulý pondelok ich všetkých vrátane personálu očkovali, v piatok už mali prvé príznaky, v nedeľu vysoké teploty. Všetkým nasadili liečbu, avšak chorý je už aj personál," informovali na sociálnych sieťach.

"Už sme od prvého februára zavretí. Samozrejme, staráme sa o pacientov, ktorí tu sú, ale nových neprijímame. Zároveň máme problém s personálom, ktorý nám ochorel," uviedlo zariadenie pre Plus 7 dní. Podľa neho však vypuknutie epidémie nesúvisí s očkovaním.  "Nie, súvisí to s tým, že nemocnice sú zamorené. A keď aj dávame ľudí pravidelne testovať, Covid-19 nemusíme odhaliť včas. Ak je vírus v inkubačnej dobe, na teste sa neukáže. A potom sa šíri rýchlo, je to ako rozbuška," vyjadril sa domov v bratislavskej Petržalke, ktorý sa stará o legendárnu Valentovú.

Mojsejovci žijú už roky bez seba. Ktorá žena si získala Braňove srdce a ako im to klape?
Kedysi by len málokto hádal, že sa niekedy rozídu. V roku 2012 však zrejme najkontroverznejšiu dvojicu slovenského šoubiznisu Braňa a Noru Mojsejovcov súd rozviedol. Kto si odvtedy podmanil hudobníka a abstinujúceho alkoholika Braňa? Čítať ďalej
11 | 02 | 2021 | Timotej Dudka