Nový prieskum: Hlas-SD stále nad 20 percentami, do parlamentu aj Progresívci a SMK
11 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

V krátkom čase tu máme ďalší prieskum verejnej mienky, ktorý prezradil zaujímavé skutočnosti. Za ľudí sa dostala nad hranicu zvoliteľnosti, mimo parlamentu skončila SNS.


Aj nový prieskum verejnej mienky, ktorý si dala vypracovať agentúra SITA v agentúre Polis ukázal, že nováčik na politickej scéne Hlas-SD si drží stále jasnú líderskú pozíciu s 21,4 %. Druhú priečku si udržala SaS s 12,5 % iba s tesným náskokom pred jej (zatiaľ) koaličným partnerom OĽaNO, ktoré získalo 12,2 %, informuje portál topky.sk.

Štvrtý je Smer-SD so ziskom 8,9 %, ktorý ako jediný z prvých štyroch strán zaznamenal oproti januáru mierny nárast. Piate miesto patrí ĽSNS so 7 %. Nárast však zaznamenalo aj Progresívne Slovensko so ziskom 6,2 %, čím by v prípade volieb získalo miesto v parlamente, do ktorého ba sa s 5,5 % prepracovala aj SMK, a rovnaké percento získala aj strana Za ľudí, ktorá sa po dlhom čase dostalo nad hranicu zvoliteľnosti. Iba tesne nad ňou s 5,2 % skončila Sme rodina. Do parlamentu by sa nedostalo KDH s 4,5 %, Dobrá voľba s 3,6 % ani Vlasť s 2,2 %. Dankova SNS zaznamenala iba 2 % a skončila tak tiež ďaleko za hranicou zvoliteľnosti do parlamentu.

Zdroj: Agentúra Polis


Prieskum: Matovičovi nedôveruje až 78 percent voličov. Pellegrinimu verí 44 percent
07 | 02 | 2021 | editor01hd