Dobrá správa pre Slovensko: kresťanské centrum žehná premiérovi Matovičovi od všetkého zlého
11 | 02 | 2021 I sefredaktor
Vláde premiéra Matoviča sa dostalo neočakávanej podpory zo strany organizácie Kresťanské centrum Slovo života. Pre kabinet, ktorý čelí strmo klesajúcej podpore verejnosti, bude určite povzbudením modlitba, ktorá má zabezpečiť premiérovi a jeho ministrom dostatok múdrosti a zároveň ich ochrániť od zlých radcov a zlých ľudí. 

Video zdieľal na sociálnej sieti FB užívateľ Ľuboš Senko z Martina.



Prejav moderátorky má nápadne blízko k prejavu ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, ktorý sa pred časom vyznal na YouTubez osobného zážitku, keď ho predchol Duch svätý. a vychádzal mu z úst.

https://www.youtube.com/watch?v=2SrKJosJa74

Podobné prejavy nie sú v premiérovom hnutí OĽaNO až tak zriedkavé. Do rovnakej kategórie môžeme zaradiť  napríklad túžbu ministra financií Eduarda Hegera organizovať v parlamente modlitebné seansy, či aktivity súčasnej žilinskej županky  Eriky Jurinovej, ktorá si na očistu svojho úradu najala vyháňača diabla a v spoločnosti svojho straníckeho kolegu Richarda Vašečku spínala ruky v zasadačke.

Tieto aktivity sú charakteristické pre Letničné hnutie, čo je prvá vývojová vlna Hnutia obnovy v Duchu Svätom. Letničné hnutie sa objavilo na prelome 19. a 20. storočia v protestantských cirkvách. Názov hnutia je odvodený od židovského sviatku Letnice, čo je starší (ale v slovenskej protestantskej terminológii bežne používaný) výraz pre katolícky sviatok Turíce.

Podľa niektorých odhadov sa už v roku 2025 majú stať letničiari najpočetnejšou frakciou kresťanstva na svete, predčiac aj katolíkov. Počet členov charizmatickej frakcie protestantizmu rýchlo rastie, predovšetkým v dôsledku masívnej apostázie juhoamerických katolíkov, ako aj obrovskej popularity, ktorej sa tešia letničné bohoslužby v Ázii a Afrike.