Putin vie, ako vyšachovať YouTube
10 | 02 | 2021 I sefredaktor
Preklad: Redakcia HD 09/02/2021

Kremeľ a ruské ministerstvo digitálneho priemyslu zvažujú, že ruským operátorom nariadia poskytovať voľný prístup k video obsahu ich sociálnych sietí. Uviedol Mk.ru.

Administratíva ruského prezidenta Vladimíra Putina a Ministerstvo digitálneho priemyslu Ruskej federácie zvažujú myšlienku zaviazať ruských telekomunikačných operátorov a poskytovateľov internetu poskytovať voľný prístup k video obsahu ich sociálnych sietí. Hlavne ide o ruské platformy VKontakte a Spolužiaci. Povinnosť by sa týkala i webových stránok ruských televíznych kanálov prvého a druhý multiplexu.

Iniciatíva vzišla z potreby hľadať spôsob, ako propagovať domáci ruský obsah. Ako napísal Kommersant odvolávajúc sa na svoje zdroje, podnetom k riešeniu kritickej situácie sa stali narastajúce konflikty ruských subjektov s YouTube.

Na podmienky amerického prevádzkovateľa sa najnovšie sťažoval aj známy televízny moderátor a novinár Vladimír Solovjev. Krajnú nespokojnosť prezentovali i televízni vysielatelia Tsargrad, RT a Krym 24.