Blaha: "Takto kadiť na vlastný národ dokáže len Matovič. Je to na hrane vlastizrady"
09 | 02 | 2021 I Michal Filek

Igor Matovič urobil vo Francúzsku zo seba a Sulíka Pata a Mata strednej Európy. Píše v najnovšom statuse na facebooku o premiérovom rozhovore v Le Monde Ľuboš Blaha. 


"Igor Matovič sa dnes (pondelok 8. 2., pozn. HD) pochválil svojim rozhovorom pre francúzsky Le Monde, ale zabudol spomenúť niekoľko vecí - oni tam z neho urobili úplnú trúbu. A čo je ešte horšie - on na Slovensko nadával ako kompletný úbožiak," začal svoj status Blaha.





V Le Monde o Matovičovi píšu, že jeho "neskúsenosť a zmätočné vyhlásenia vytvárajú pochybnosti o tom, či dokáže viesť štát". Toto, podľa poslanca SMER-u, o Matovičovi píšu francúzske médiá a on sa tým chváli. To nevymyslíš, to je Matovič.



"V rozhovore pre Le Monde Matovič nadáva na svojho koaličného partnera Richarda Sulíka, že môže za tisícky mŕtvych a francúzsky novinár sa ho neveriacky pýta, prečo ho ešte nevyhodil z vlády, ak si to o ňom myslí. Matovič v priamom prenose urobil zo seba a Sulíka "Pata a Mata strednej Európy". Takúto hanbu ešte Slovensko nezažilo. Francúzi sa chytajú za hlavu, čo to ten truľo so smiešnym účesom tára o vlastnej vláde."


A aký je, podľa Ľuboša Blahu, výsledok? "Bežný Francúz, keď číta tento článok, musí mať pocit, že Slovensko je "banánová krajinka", kde sa chodí premiér vyplakávať do zahraničia, útočiť v zahraničnej tlači na koaličných partnerov a kydať na vlastný štát. To tu od Kisku nebolo."


Matovič vo Francúzsku otvorene hovorí, že Slovensko ovládol "mafiánsky drak" - len si predstavte, čo si asi tak pomyslí bežný Francúz. Keď vlastný premiér hovorí o svojom štáte, že je ovládnutý mafiou, tak to nikto nechápe ako nejakú milú politickú hyberbolku od opozičného krikľúňa.

"Na Slovensku máme vládu, ktorá je ako vystrihnutá z blázinca," píše Ľuboš Blaha
"V susednom Rakúsku otvárajú obchody, u nás nič. V pravidlách, kedy Dobby môže vychádzať von, sa už nevyzná ani Albus Dumbledore. Nevedia, kde sa otvárajú školy, nevedia, kedy potrebujete modré lajstro, nevedia nič. Vláda, ako vystrihnutá z... Čítať ďalej
08 | 02 | 2021 | Ivan Brožík


"Celkom logicky - pod štátom, ktorý ovláda mafia, si oni predstavia gangsterské Chicago za Al Caponeho alebo mafiánsku Sicíliu v 80. rokoch. Hromadné vraždenie, gangy a drogy. Toto si predstavia. A už sem nevstúpi noha jediného francúzskeho turistu a radšej pôjdu do rumunskej Transylvánie, lebo tam sa budú cítiť bezpečnejšie. Ďakujeme, pán premiér, za skvelú reklamu pre našu vlasť."


Vo Francúzsku majú no-go zóny, kam nechcete vstúpiť z obavy o vlastnú bezpečnosť. V Taliansku máte reálnu mafiu, ktorá má neuveriteľnú moc a kontakty na najvyššie poschodia štátu. Ale nie, Francúzi ani Taliani nechodia do zahraničia ponižovať vlastný národ - oni nie.


"Francúzsky prezident ani taliansky premiér nechodia po Európe s tým, že Francúzsko je no-go zóna či Taliansko je štát ovládnutý mafiou. Takto kadiť na vlastný národ dokáže len Matovič. A vlastne ešte Kiska. Ale okrem týchto dvoch dezolátov by si takéto niečo nedovolil nikto iný na celej zemeguli. Ani v celej Mliečnej dráhe," píše Blaha a premiérovi adresoval následne aj tieto osobné slová:


"Vážený pán premiér Matovič,


to, že kydáte na svojho ministra Sulíka v Európe, to len dosvedčuje, že ste presne taký, ako vás opisuje Le Monde - "neschopný vládnuť", "neskúsený", "zmätočný", proste, trúba. Ale to, že v zahraničí ponižujete vlastný národ a kopete do svojej vlasti, je na hrane vlastizrady. Prestaňte si láskavo otierať svoje nevymáchané ústa o Slovensko! Milan Rastislav Štefánik vo Francúzsku vynakladal nadľudské úsilie, aby Slovensko získalo rešpekt a úctu, ktorú si zaslúži. Vy ste celý jeho odkaz zmárnili jednou návštevou - hanbite sa, takto náš národ neponížil ešte nikto v celých dejinách. Náš milovaný Štefánik sa v hrobe obracia."


 

Prichádza doba temna, píše Blaha. "Budú zastrašovať, likvidovať, zatvárať"
"Ak náhodou nechceš preberať primitívnu americkú propagandu a kopať do Ruska, si dezinformátor. Budú ťa zastrašovať, likvidovať, zatvárať. Pozor, tu končí každá sranda," píše v najnovšom statuse na facebooku Ľuboš Blaha. Čítať ďalej
08 | 02 | 2021 | Michal Filek