Do roku 2030 bude 80 percent predaných porsche elektrických
09 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Do konca dekády bude cez 80% predaných vozidiel Porsche poháňať elektrina. V rozhovore s týždenníkom Bild am Sonntag to potvrdil šéf nemeckej automobilky Oliver Blume. Na mysli pritom mal ako vozy čisto elektrické, tak aj hybridné autá, informuje portál Novinky.cz.




Automobilka už skôr zverejnila odhad, že do roku 2025 bude mať elektrický pohon polovica z áut, ktoré predá. V nasledujúcich piatich rokoch plánuje Porsche do vývoja svojich elektrických vozidiel investovať 15 miliárd eur, uviedol Blume. nemecká automobilka bude ďalej ponúkať model 911 so spaľovacím motorom, ale ten zvládne aj syntetické palivá.





Minulý rok bolo zákazníkom dodaných cez 20 000 kusov elektrického modelu Taycan. Od nedávneho uvedenia základnej varianty Taycanu so zadným pohonom si má Porsche sľubovať ďalšie zvýšenie predajov. Na spomínanom podielu 80% sa v roku 2030 bude podieľať aj ďalšia karosárska verzia Taycan Cross Tourismo, ale aj nové modely vrátane elektrického nástupcu menšieho z SUV, modelu Macan.


VIDEO: Prvé zábery nového elektromobilu Porsche Taycan. Lacný špás to nebude, čo vás prekvapí?
Na troch miestach zároveň prebehla v stredu 4. septembra premiéra Porsche Taycan. Či už na solárnej farme neďaleko Berlína, pri Niagarských vodopádoch, alebo pri veternej elektrárni na čínskom ostrove Pching-svokrom, pre Porsche sa jedna o veľký... Čítať ďalej
04 | 09 | 2019 | Ján Prokop