"Na Slovensku máme vládu, ktorá je ako vystrihnutá z blázinca," píše Ľuboš Blaha
08 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

"V susednom Rakúsku otvárajú obchody, u nás nič. V pravidlách, kedy Dobby môže vychádzať von, sa už nevyzná ani Albus Dumbledore. Nevedia, kde sa otvárajú školy, nevedia, kedy potrebujete modré lajstro, nevedia nič. Vláda, ako vystrihnutá z blázinca." Citácie - Ľuboš Blaha.


"A to Rakúšania nezhadzovali dve atómové bomby ani nezorganizovali dve národné povstania ako náš génius Matovič." Pripomína poslanec Ľuboš Blaha v statuse na sociálnej sieti.

Reprofoto (@Ľuboš Blaha)


"Ako je to možné, že oni otvárajú obchody a majú lepšie čísla? Čo myslíte, môže za to Sulík alebo Fico?" A to je poslanec iba v rozbehu textu. (Až sa priam žiada dodať, že za to v rámci slovenského politického folklóru môže Radičová - pozn. red. HD.)

"V pravidlách, kedy Dobby môže vychádzať von, sa už nevyzná ani Albus Dumbledore. V nedeľných diskusiách kľúčoví ministri a dokonca aj sám premiér priznal, že sa v tom nevyznajú." Pripomína Blaha ľuďom to, čo sami dobre poznajú.

"Nevedia, kde sa otvárajú školy, nevedia, kedy potrebujete modré lajstro, nevedia nič. Načo je vláda, ktorej trvá celý týždeň, kým príjme nejaké zmätočné opatrenia a potom ani sama nevie, čo prijala? Toto je čistý chaos." To je akési zhrnutie situácie podľa Ľuboša Blahu, prichádzajú však aj novinky.

Tu je prvá z tých dnešných: "Lucia Nicholsonová z vládnej SaS dnes obvinila podpredsedníčku vlády Veroniku Remišovú z vládnej Za ľudí, že nevyčerpala 1 miliardu eur, pretože je taká hlúpa, že nepresunula peniaze do Európskeho sociálneho fondu."

Vláda sa podľa europoslankyne Nicholsonovej vykašľala na miliardu eur. Prepásla termíny
Slovensko z Európskeho fondu regionálneho rozvoja nevyčerpalo miliardu eur, ktorá bola naprogramovaná ešte v predchádzajúcom rozpočtovom období. Čítať ďalej
08 | 02 | 2021 | Ivan Brožík


V Blahovej retrospektíve nasleduje druhá novinka: "Remišová kontruje, že Nicholsonová je až taká hlúpa, že nevie, že to urobila a peniaze presunula... Presne toto dnes Slovensko potrebuje. Hádajú sa ako dve hrozná - jedná hrozná, druhá hrozná. Dve predstaviteľky tej istej vlády sa hádajú, ktorá z nich je hlúpejšia - a celé Slovensko vidí v priamom prenose, že táto súťaž nemá víťazku. Obe si totiž v týchto smutných pretekoch zaslúžia zlaté medaily."

Tu sa ešte Ľuboš Blaha vracia k menej známemu aspektu významnej zahraničnej návštevy premiéra Matoviča vo Francúzsku, písali sme o ňom už skôr v tomto článku:

Hlúposť v diplomacii neospravedlňuje - Matovičovo "žartovanie" zasiahlo Macrona mimoriadne citlivo
Domáce kaderníctvo predsedu slovenskej vlády je témou dní a zdá sa, nekonečnou. Môže mať aj vážne zahraničnopolitické dôsledky. Predstavte si, že prezident Francúzska príde do Bratislavy a na prijatí u predsedu vlády začne žoviálne na nádvorí úradu... Čítať ďalej
08 | 02 | 2021 | Ivan Brožík


"Na Slovensku máme vládu, ktorá je ako vystrihnutá z blázinca - hádajú sa ako malé deti, strápňujú Slovensko, oberajú nás o miliardy z EÚ a navyše na rozdiel od okolitých štátov absolútne nezvládajú pandémiu." Končí svoj status Ľuboš Blaha.

Zaľudia majú plné zuby spôsobu, ako Matovič riadi vládu. "Takto to nemôže pokračovať," hromží Remišová
SME rodina sa rozčuľuje, že takto to už ďalej nejde, najnovšie aj Remišová zo Za ľudí vyhlásila, že takto to nemôže pokračovať, SaS si nechá dovoliť od premiéra čokoľvek a jej politička mu píše otvorené listy. A život ide... Čítať ďalej
08 | 02 | 2021 | Ivan Brožík