Koľko lží sa ukrýva v jednom výroku premiéra Matoviča?
06 | 02 | 2021 I Aneta Leitmanová
Nerobil to žiaden jeho predchodca. Čič, Mečiar, Čarnogurský, Moravčík, Dzurinda, Fico i Pellegrini mali svoje muchy, no ani jeden nestrašil najhoršou pohromou v dejinách. Igor Matovič chce nasilu ľudí presvedčiť, že Slovensko sa ocitlo v situácii, v akej nebolo od druhej svetovej vojny.

"Dostal som do vienka najhoršiu krízu od druhej svetovej vojny, akú Slovensko zažíva, a miesto toho, aby sme držali spolu, vám vlastný koaličný partner podráža nohy a desať mesiacov vkuse. To je najhoršie z toho," povedal v Sobotných dialógoch RTVS Matovič.

Pellegrini: Matovič za desať mesiacov vo funkcii nepochopil, že je premiérom
06 | 02 | 2021 | editor01hd


Tak si to rozoberme.

Lož prvá: Najhoršia kríza od druhej svetovej vojny. Faktom je, že najhlbší ekonomický prepad po druhej svetovej vojne Slovensko zažilo tesne po novembrovej revolúcii. Každý rok medzi 1945 - 2019 vypukla v tejto krajine chrípka a vždy na ňu alebo s ňou zomrelo viac ľudí ako v dôsledku či s Covid-19. Žiaden premiér nehovoril, že zdedil najväčšiu krízu. Čím sa dostávame k ďalšiemu bodu.

Lož druhá: Všimnime si, že Igor Matovič použil prvú osobu jednotného čísla, akoby to bol on, kto je tu trpiteľom. Pravda je taká, že v dôsledku jeho nevyrovnanosti, nevzdelanosti a politickej i manažérskej neschopnosti trpí národ, nie on.

Lož tretia: Ešte stále sa nachádzame v prvej polovici premiérovho výroku - toto nie je žiadna kríza. Zem má približne 4,5 miliardy rokov a mikroorganizmy na nej žijú okolo štyroch miliárd rokov. Ich existencia nie je krízou, ale biologickým faktom. Krízu však Igor Matovič mať bude, už je za dverami. Bude ekonomická a sociálna, jej hĺbka, dĺžka a šírka budú závisieť od schopnosti vlády obnoviť krajinu. Súdiac podľa doterajšieho výkonu ministrov OĽANO to zatiaľ nevyzerá len na krízu, ale aj na apokalypsu.

Mesík: Vláda a jej karpatskí vedci usilovne sabotujú dostupnosť ivermectinu na Slovensku
06 | 02 | 2021 | sefredaktor


Lož štvrtá: Koaličný partner premiérovi desať mesiacov podráža nohy. Je pravda, že OĽANO je strana jedného muža, kde sa nediskutuje. Jej predseda, prípadne Pavlínka zhrabne peniaze za voľby a žiadna konverzácia sa nekoná. Lenže v každej koaličnej vláde sa diskutovať musí. Dokonca aj v jednofarebnej. Robert Fico by určite potvrdil. Diskusia, námietky a vecná polemika nie je podrážaním nôh, ale súčasťou každého rozumného riadenia štátu.

Lož piata: Najhoršie na súčasnej situácii sú politické/osobné vzťahy v koalícii. To je nezmysel, aký sa môže zrodiť iba v hlave niekoho, kto celý svet a všetkých ľudí vidí iba ako kulisu a komparz vo svojom majestátnom živote. Pán premiér, budíček, svet sa nekrúti okolo vás. Ba dokonca ani táto malá krajina pod Tatrami. Najhoršie na súčasnej situácii v štáte je skutočnosť, že predseda vlády Igor Matovič si aj po desiatich mesiacoch v úrade myslí, že krajina sa dá riadiť z Facebooku, a preto je celé jeho vládnutie poznamenané permanentným konfliktom, ktorý nevyvolávajú druhí, ale on.

Jeden výrok a hneď päť lží. Kde sa to tomu premiérovi rodí?

Taraba o Matovičovom sne vyrábať ruskú vakcínu: Žiadni Rusi sem nič vyrábať neprídu
06 | 02 | 2021 | sefredaktor