Taraba o Matovičovom sne vyrábať ruskú vakcínu: Žiadni Rusi sem nič vyrábať neprídu
06 | 02 | 2021 I sefredaktor

"Neverím ani slovo," okomentoval poslanec Tomáš Taraba výrok premiéra Matoviča o tom, že Slovensko by mohlo vyrábať ruskú vakcínu Sputnik V. "Žiadni Rusi sem nič vyrábať neprídu. Ak by aj chceli výrobu v Európe, pôjdu určite radšej do Maďarska, ktoré sa k nim správa inak a na rozdiel od Slovenska otvorilo Sputniku hneď dvere," uviedol v statuse na FB.


"Táto správa ma celkom pobavila. Celý týždeň počúvame, že "možno" sa na Slovensku budú vyrábať vakcíny proti Covidu. Prezidentka prvá povedala, že sa pokúsi zo západu priniesť výrobcov. Matovič, aby nebol v úzadí, teraz povedal, že tiež to vybaví, ale keďže západ asi rieši prezidentka, on nevylúčil, že sem dotiahne výrobu ruského Sputniku," konštatuje opozičný poslanec.




"Veľmi by ma to prekvapilo. Slovensko má silne protiruskú vládu, ktorá doposiaľ nad ruskou vakcínou ohŕňala nos. Tieto rozprávky na dobrú noc sú len dôkazom, že vláda vie, že nemá čo pozitívne komunikovať.  V štáte v podstate nič nefunguje, tak púšťa takéto príbehy na verejnosť. Je to ako keď sme v minulosti počúvali, že na východ príde investovať BMW alebo Toyota a viete, že nikam neprišli" uzatvára T.Taraba.