Zvolenie Lipšica oslavujú mnohí. Na prvom mieste kajúcnici Slobodník a Beňa
05 | 02 | 2021 I Aneta Leitmanová
Keby bol za špeciálneho prokurátora zvolený iný politik než Daniel Lipšic, médiá, tretí sektor, Európska únia a ambasáda USA by kričali, že je ohrozená demokracia. Namiesto toho dnes mnohí oslavujú. Na prvom mieste kajúcnici Bernard Slobodník a Boris Beňa.

Oslavuje politik Daniel Lipšic. Ešte nikdy nemal v rukách toľko moci. Ani keď bol ministrom spravodlivosti, ani keď bol ministrom vnútra. Dnes sa stal orgánom činným v trestnom konaní. A nie hocakým. Môže nielen začať, prerušiť alebo zastaviť trestné stíhanie, ale podriadeným prokurátorom dávať aj pokyny, aby začali, prerušili alebo začali trestne stíhať konkrétnu osobu. Môže vydávať pokyny vyšetrovateľom polície a zadávať úlohy dokonca operatívnym pracovníkom kriminálky.

Blaha o zvolení Lipšica za špeciálneho prokurátora: Zlo dnes zvíťazilo
05 | 02 | 2021 | editor01hd


Oslavujú obe krídla Sme rodina. Boris Kollár dúfa, že Daniel Lipšic postráži jeho hriechy dávnej minulosti. Nie na poli biologickej reprodukcie, ale ekonomickej a násilnej trestnej činnosti. Minister Milan Krajniak a riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský zase veria, že nový šéf špeciálnej prokuratúry, kamarát a politický druh postráži ich hriechy súčasnosti a nedávnej minulosti.

Oslavujú aj poniektorí kajúcnici. Predovšetkým bývalý šéf Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernard Slobodník a Boris Beňa, donedávna Pčolinského námestník v SIS (na to neslobodno zabúdať). Lipšic, ktorý oboch ešte dnes zastupoval ako advokát, sa stal šéfom špeciálnej prokuratúry, vykonávajúcej dozor nad vyšetrovaním ich trestnej činnosti. Dokonalé.

Peter Lipták: Zločinci potvrdili svoju vládu a prokurátorom nasadili psiu hlavu
Daniel Lipšic bol ako špeciálny prokurátor neprijateľný pre mnohých ľudí. "Všetko čo vykoná Lipšic ako prokurátor bude mať punc zločinca," vyjadril svoju nevôľu nad jeho zvolením na sociálnej sieti doktor Peter Lipták. Čítať ďalej
05 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


Oslavuje premiér Igor Matovič, pretože na čelo najsilnejšieho orgánu činného konaní sa postaví človek s jemu blízkou mentalitou: bezcitný, bezohľadný, vypočítavý a do veľkej miery aj zákerný. Šéf OĽaNO získal v Danielovi Lipšicovi presne to, čo potreboval do mozaiky stranícko-vládnej propagandy. Niekoho, kto nemá morálne, politické ani profesionálne zábrany urobiť z trestného práva nástroj politického boja, prenasledovania protivníkov, konkurentov a inak nepohodlných osôb.

Predseda Smeru Robert Fico už dlhší čas hovorí, že od nástupu vlády Igora Matoviča sa slovenské väznice plnia politickými väzňami. Niekto s týmto tvrdením súhlasí, niekto nie. Isté je len to, že zvolením politika Daniela Lipšica za špeciálneho prokurátora sú splnené všetky podmienky na to, aby sa politický väzni stali súčasťou našej každodennej reality.

Počujete to ohlušujúce mlčanie médií, tretie sektora, medzinárodných organizácií, Európskej únie a veľvyslanectva USA v Bratislave?

Slovensko má prvého politického a odsúdeného prokurátora - vládna koalícia pretlačila na špeciál Lipšica
05 | 02 | 2021 | sefredaktor