Šéf OH v Tokiu má problém so ženami vo vedení. Vraj sú príliš "ukecané"
04 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Šéf olympijských hier v Tokiu 2020 bol zaradený medzi sexistov po tom, čo sa sťažoval na príliš dlhé zasadania. Podľa neho to súvisí s tým, že ženy v predstavenstve „majú ťažkosti“ so stručným rozprávaním, konštatuje portál Breitbart.


Podľa denníka Asahi Shimbun 83-ročný Joširo Mori, bývalý predseda vlády, povedal členom Japonského olympijského výboru (JOC) „že stretnutia predstavenstva so ženami trvajú veľa času“.

"Keď zvýšite počet výkonných žien, ak ich rečnícky čas nie je do istej miery obmedzený, majú ťažkosti s dokončením, čo je nepríjemné," uviedol Mori a pokračoval: "Ženy sú súťaživé. Keď jedna zdvihne ruku, ostatné si myslia, že musia tiež hovoriť. Preto všetky rozprávajú.“

V utorok Mori uviedol, že hry budú pokračovať podľa toho „ako sa bude vyvíjať pandémia koronavírusu". „Mali by sme pokračovať v diskusii o tom, či tieto hry usporiadame alebo nie. Ale mali by sme diskutovať aj o tom, ako by sme rozhovory mali viesť,“ znela Moriho správa pre členov japonskej vládnucej Liberálnodemokratickej strany.

Čínsky vírus nepochádza iba z Číny, tvrdí Fauci
Expert na verejné zdravie Anthony Fauci pripustil, že čínsky koronavírus nepochádza z čínskeho Wu-chanu, ale z „viacerých miest po celom svete“, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Diana Zaťková