"Pellegrini je Žigov človek, bez neho sa ani nepohne. Nie naopak," hovorí Fico o vzťahu dvoch politikov Hlasu
03 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Skončí NAKA u Žigu, alebo sa posunie za niekým ďalším? A ak, za kým?


"Roky s Petrom Pellegrinim žil pod jednou straníckou strechou, no v súčasnosti na neho nenájde už pekného slova. Šéf Smeru Robert Fico povedal dnes viac o vzťahu Petra Pellegriniho a Petra Žigu. U druhého Petra vo firme totiž dnes muži zákona vykonali raziu." Píše portál ereport.sk.

"Absolútne najvplyvnejším človekom v novej strane Hlas – Sociálna demokracia je Peter Žiga. Bez neho sa Peter Pellegrini nevie pohnúť," povedal otvorene Fico." Žiga je v súčasnosti obvinený z trestného činu podplácania. Poslanec nemôže byť vzatý do väzby, o vzatí poslanca do väzby podľa ústavy môže rozhodnúť len parlament a ten sa zatiaľ nerozhodoval.

Žiga o údajnom úplatku: "Bödörovi som žiadne peniaze nedával!"
Krátko po zadržaní Jaroslava Haščáka sa na verejnosti objavila aj správa, že exminister Žiga mal cez úplatok pre Norberta Bödöra riešiť problém svojho príbuzného Štefana. On to ale kategoricky odmieta a je k tomu pripravený ... Čítať ďalej
03 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


“Bez Žigu sa Pellegrini nevie pohnúť, je to jeho človek. Tieto posuny na politickej scéne treba takto vnímať. Chápem, že keď ma stretnete vždy utekáte za mňou, no v tomto prípade je jeho človekom. Lebo Pellegrini je Žigov človek. Žiga nie je Pellegriniho človek," rozviedol svoju myšlienku v parlamente podľa portálu ereport.sk pred novinármi Fico.

"NAKA od ôsmej hodiny rannej zasahuje vo viacerých miestach po celom Slovensku. Akciu nazvali Drevo. Jedným z miest, kde národná kriminálna agentúra dnes zaklopala na dvere je aj bratislavský hotel Aston, kde sídli spoločnosť Taper. Tá je rodinným podnikom Žigovcov." Vysvetľuje citovaný portál.

„Peter Žiga chcel cezo mňa uplatiť sudkyňu!“ tvrdila Jankovská vyšetrovateľovi
Exminister Peter Žiga sa stále tvári akoby sa ho kauza jeho rodinného príslušníka netýkala, lenže Monika Jankovská v inej jeho kauze tvrdí pravý opak. Práve on totiž mal, podľa nej, snahu uplatiť sudkyňu pri jej rozhodovaní. Čítať ďalej
18 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.