NAKA začala trestné stíhanie Igora Matoviča za prečin sympatie k fašizmu
03 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Predseda vlády Igor Matovič je trestne stíhaný Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA) za prečin sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Ide o premiérov príspevok na Facebooku s fotografiou hákového kríža, ktorý zverejnil v novembri 2020, informujú Topky.



Informáciu o premiérovom trestnom stíhaní potvrdil asistent poslanca NR SR Richarda Rašiho Martin Dorčák, ktorý v čase zverejnenia Matovičovho príspevku s hákovým krížom podal trestné oznámenie na doteraz neznámeho páchateľa."Zverejnením fotografie hákového kríža na sociálnej sieti na profile predsedu vlády SR, ktorý má ku dňu 18. novembra 2020 o 20.30 h. 258 528 sledovateľov, príspevok zaznamenal viac ako 10 000 reakcií, vyše 2200 komentárov a 695 zdieľaní, takže sa dá predpokladať, že tento príspevok videlo viac ako 200 000 ľudí," uviedol Dorčák.
Matovič k fotografii napísal: "Lepší výkričník demokratickému Slovensku ani tí 'slušní ľudia' spred úradu vlády nemohli zanechať," čím ironicky reagoval na bratislavské protesty počas Dňa boja za slobodu a demokraciu.

NAKA dnes nezasahuje len u Žigu. Rozbehla akciu Drevo
Národná kriminálna agentúra (NAKA) vykonáva na celom území Slovenska zaisťovaciu akciu s krycím názvom Drevo. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka s tým, že viac informácií v súčasnosti nie je možné... Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | tasr