Prokurátor preveruje Sulíkov nákup testov. Môže skutočne za smrť tisícov ľudí?
03 | 02 | 2021 I tasr

Krajská prokuratúra (KP) v Bratislave koná v prípade nákupu antigénových testov RapiGen a s tým súvisiacich výrokov premiéra Igora Matoviča (OĽANO) na adresu ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS). Vo veci sa začalo trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, potvrdila prokuratúra.



"V danej veci koná KP Bratislava od 22. januára, a to pôvodne na základe vlastných poznatkov Generálnej prokuratúry (GP) SR odstúpených na KP v Bratislave, pričom dodatočne bolo prijaté aj trestné oznámenie oznamovateľa ĽSNS," povedal pre TASR prokurátor a hovorca krajskej prokuratúry Matej Izakovič.


O tom, že sa prokuratúra zaoberá vyjadreniami Matoviča voči Sulíkovi, informoval 28. januára generálny prokurátor Maroš Žilinka. Matovič v súvislosti s nákupom testov obviňoval Sulíka zo smrti tisícov ľudí.


Žilinka dal následne pokyn na preverenie nákupu jedného milióna antigénových testov značky RapiGen Správou štátnych hmotných rezerv SR za 3,9 milióna eur. Stíhania sa zatiaľ neviažu ku konkrétnej osobe.


 

NAKA začala trestné stíhanie Igora Matoviča za prečin sympatie k fašizmu
Predseda vlády Igor Matovič je trestne stíhaný Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA) za prečin sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Ide o premiérov príspevok na Facebooku s fotografiou hákového kríža, ktorý zverejnil... Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Timotej Dudka