Pravda o Navaľnom, ktorú pred vami zamlčiavajú slovenské médiá
02 | 02 | 2021 I editor01hd
Ruský opozičný bloger Alexej Navaľnych bol podmienečne odsúdený pre finančný podvod vo výške pol milióna rubľov. Vzhľadom na to, že nedodržiaval pravidlá podmienky, ruský generálny prokurátor bude preňho požadovať nepodmienečný trest, píše tass.com.

Podľa šéfa ruských väzníc Anatolija Jakunia ruské súdy bežne rozhodujú o zmene podmienečného trestu na nepodmienečný, ak odsúdení nedodržiavajú pravidlá podmienky. Ročne ide približne o 15 tisíc prípadov.

Alexej Navaľnyj sa v priebehu výkonu podmienečného trestu dopustil viacerých porušení zákona, medzi inými aj znevažovania pamiatky veteránov druhej svetovej vojny.

Agentúra TASS ďalej uvádza, že v priebehu roku 2020 Navaľnyj ignoroval šesť predvolaní na stretnutie s úradníkom vykonávajúcim dozor na dodržiavaním pravidiel podmienečného trestu. Vzhľadom na toto porušenie bol zaradený na zoznam hľadaných osôb.

Úrady proti blogera nepredvolávali v čase, keď sa v Nemecku v nemocnici liečil z údajnej otravy novičokom. V čase, keď už nebol v nemocnici, ale zdržiaval sa v berlínskom hoteli Arabel, Navaľnyj tvrdil, že podstupoval rehabilitáciu, avšak nevedel o tom doložiť žiadne lekárske správy.

Úrad ruského generálneho prokurátora informoval TASS, že z uvedených dôvodov bude požadovať pre Navaľného zmenu podmienečného na nepodmienečný trest vo väzení.

Kotleba: Dnešok potvrdil, že Lučanského zranenia pri prvom incidente neboli následkom pokusu o samovraždu
01 | 02 | 2021 | sefredaktor