Kotleba: Dnešok potvrdil, že Lučanského zranenia pri prvom incidente neboli následkom pokusu o samovraždu
01 | 02 | 2021 I sefredaktor






Dnes sa definitívne potvrdilo, že prvá udalosť z 9.12., keď došlo k zraneniu generála Milana Lučanského v cele, nebola pokusom o samovraždu. "Tí, ktorí verziu o takomto pokuse šírili a šíria, jednoducho klamú," napísal dnes po prehliadke prešovskej väznice poslanec na FB Marián Kotleba.


"Dnes sme navštívili aj priamo celu, v ktorej došlo k incidentu 29.12.," pokračuje člen parlamentnej komisie na vyšetrenie okolností tragickej smrti policajného exprezidenta. "V rámci pokusu o rekonštrukciu situácie som sa pod dohľadom členov komisie a príslušníkov ZVJS pokúsil upevniť väzansku teplákovú bundu na postel tak, ako ju našli príslušníci ZVJS, a následne sa na ňu "zavesiť". Vydržal som tak možno 15 sekúnd v podstate bez problémov, trochu ma bolel krk," konštatuje.




Výsluchy personálu z prešovskej väznice podľa Kotlebu nepreukázali ani najmenšie sklony generála Lučanského spáchať samovraždu. Dokonca existuje záznam, ktorý hovorí, že sa stále pokúšal procesným postupom dostať na slobodu, a to aj tesne pred udalosťou z 29.12.




Vyžiadali sme si dalšie podklady a záznamy. Po ich predbežnej analýze sa rozhodneme, či sa ešte do väzenskej nemocnice v Trenčíne a do väznice v Prešove vrátime, alebo nie.

Pretože


"Stále celkom presne nevieme, aké konkrétne udalosti predchádzali tomu, keď generála našli nehybného v cele. Je pre mňa otázkou s vykričníkom, že ako je možné, že do dnešného dňa vyšetrovatelia nevypočuli zdravotnícky personál väznice, ani si nevyžiadali generálovu zdravotnú dokumentaciu," zdôrazňuje člen parlamentnej komisie.




Kotleba vyzdvihol konanie prislušníkov ZVJS, ktorí generála v cele našli. Ich konanie, podľa jeho slov,  zhodnotil aj súdny lekár, ktorý je členom našej komisie, ako vysoko profesionálne a v skutku odborné.




"Stále však ostáva relatívne veľa nezodpovedaných otázok. Im sa budem venovať najbližšie dni a týždne. Dúfam, že sa aspoň o kúsok posunieme k pravde," uzatvára poslanec.