České média o Slovensku: Kotlebova strana sa rozpadá a zákaz vychádzania bez negatívneho testu
27 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Stranu Kotlebovci-Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) po zmene stanov posilňujúce úlohu predsedu opúšťa europoslanec Milan Uhrík a päť z jej 14 poslancov v slovenskom parlamente, informuje portál ČT24, pričom v ďalšom článku sa píše o prísnejších pravidlách pre tých, ktorí nemajú negatívny test na Covid-19. 


Nezhody v ĽSNS vyšli najavo minulý týždeň, keď časť predstaviteľov otvorene kritizovala posilnenie Kotlebovej pozície prostredníctvom zmeny straníckych stanov. Niekoľko členov vedenia a známych tvárí postupne ohlásilo, že sa už nebudú uchádzať o funkciu v predsedníctve.

Podľa tlače si Kotleba úpravou stanov chcel zabezpečiť udržanie vplyvu v zoskupení pre prípad, že Najvyšší súd potvrdí jeho vinu za propagáciu neonacistických symbolov.

Portál ČT24 ďalej informoval o plošnom testovaní, ako aj o výhodách pre ľudí, ktorí majú negatívny výsledok testu. Negatívni jedinci budú môcť využívať výnimky z platného zákazu vychádzania, napríklad cesta do práce či pobyt v prírode.

Zastavenie Nord Stream 2 v dôsledku sankcií USA povedie k súdnym sporom, varuje nemecká ministerka
Rozhodnutie o vybudovaní plynovodu Nord Stream 2 bolo prijaté už dávno, avšak jeho pozastavenie môže viesť k mnohým súdnym sporom, varuje nemecká ministerka životného prostredia, informuje portál RT. Čítať ďalej
24 | 01 | 2021 | Marek Molnár