Aký tajomný odkaz zanechal Trump Bidenovi?
24 | 01 | 2021 I sefredaktor
Preklad: Redakcia HD 24/01/2021

„Joe, ty vieš, že som vyhral,“ napísal údajne Trump Bidenovi na rozlúčku. Uviedol to portál Utro.ru.


Joe Biden sa už ujal kresla prezidenta USA. Podľa tradície Donald Trump, ktorý ho opustil, zanechal svojmu nástupcovi odkaz. Údajný text tohto dokumentu sa medzitým začal šíriť na sociálnych sieťach.

Podľa zatiaľ neoficiálnych zdrojov bola v odkaze iba jedna veta: „Joe, ty vieš, že som vyhral“. Snímok dokumentu sa objavil na Twitteri i na ďalšíchsociálnych sieťach. Pravosť posledného odkazu ale nateraz nepotvrdil ani samotný Trump a ani nový prezident Biden.

Podľa zavedenej tradície zvyknú pri zmene administratívy v Bielom dome odchádzajúci vysokí štátni zamestnanci a úradníci nechávať svojim nástupcom odkazy. Podobne ako Trump tak preto urobili i bývalý viceprezident Mike Pence a tiež bývalá prvá dáma Melania Trumpová.

Nastupujúci prezident Biden ale odmietol zverejniť podrobnosti listu od svojho predchodcu. V novom úrade však už stihol urobiť prvé rozhodnutia. Demokrat Biden už zrušil niekoľko dekrétov svojho predchodcu. Okrem iných schválil návrat USA do Medzinárodnej zdravotníckej organizácie WHO.