Polícia rieši Mičovského výberové konanie na riaditeľa PPA
21 | 01 | 2021 I Gabriel Matta

Polícia sa začala zaoberať výberovým konaním na pozíciu riaditeľa Poľnohospodárskej platobnej agentúry (PPA), ktoré vyhlásil minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ján Mičovský (OĽaNO). Informáciu priniesol ako prvý portál Polnoinfo.sk


Deň po tom, ako informáciu pre portál potvrdila Generálna prokuratúra SR, minister výberové konanie zrušil.

GP SR podľa portálu zaznamenala vyjadrenia Vidieckej platformy a členky jej Výkonného výboru Anny Balkovej, ktorá v polovici januára informovala, že zaznamenali podozrivé aktivity sprevádzajúce výberové konanie.

„Sme zhrození z aktivít, ktoré sa dejú okolo výberu nového generálneho riaditeľa PPA. Zaznamenali sme aktivity, ktoré výmenou za podporu nominácií na post generálneho riaditeľa PPA ponúkajú vysoké štátne pozície tým, ktorí nominácie podporia,“ informovala Balková.

Podľa hovorkyne Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jany Tökölyovej prokurátor ÚŠP odstúpil informáciu na príslušnú zložku polície, ktorá sa vecou bude ďalej zaoberať.

Jaro Slávik sa obul do ministerky kultúry: Ste mimoriadne hlúpa!
Pandémiou koronavírusu značne trpí aj kultúra, a tak majú mnohí ľudia pocit, že ministerka kultúry nerobí dosť na to, aby zminimalizovala pandemický dopad. Najnovšie na jej adresu nešetril urážkami niekdajší porotca Česko Slovensko má talent Jaro... Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Timotej Dudka