Drucker: "Vládne strany voličov podviedli. Dostali sme od nich politické čistky, klamstvá a papalášov"
21 | 01 | 2021 I Michal Filek

Bývalý minister zdravotníctva a dnes šéf politickej strany Dobrá voľba Tomáš Druckej varuje na svojom facebooku pred politickými čistkami, ktoré chystá vládne hnutie OĽaNO. "TAkto drzo a otvorenie si "našich ľudí" nedovolili dohadzovať na úrady ani SMERáci, ani za Mečiara," hovorí Drucker. 





"Vládna koalícia chystá ďalšie politické čistky v štátnej správe. Výberové konania na štátne funkcie tejto vlády sú ukážkou kamarátšaftov a politického kádrovania. No najmä sa to deje bez prihliadania na odbornosť, skúsenosť a schopnosti budúcich “papalášov” (ako ich zvykne nazývať premiér súčasný aj minulý)," píše Drucker.






Minulý rok, podľa jeho slov, miestne úderky OĽANO vyberali 72 prednostov okresných úradov. Neprotestovalo sa vraj, lebo bolo “sympatické” vyprášiť kádre Smeru, SNS, Hidu a pozostatkov Siete. Nad tým väčšina súhlasne zavrie oči. Rovnako, ako po ďalšej výmene garnitúry budú tlieskať výmene súčasných prednostov.





Špŕtanie v nose je iba skvelý džob pre dovozcu testov, tvrdí analytik
Ešte pred pár dňami bola SaS a jej šéf Richard Sulík akousi opozíciou v koalícii. Dnes už to zrejme neplatí a práve toto si všimol analytik Juraj Mesík. Aj jemu totiž správanie sa Igora Matoviča prekáža. Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.



Poslanci OĽANO chcú vyhadzovať už aj vedúcich odborov na okresných úradoch. Navrhli zmenu zákona, ktorá má umožniť vymieňať úradníkov za NOVÚ GEBERÁCIU, čo vraj „rozumie zmene, ktorú táto vláda prináša, a stotožňuje sa so smerovaním a cieľmi, ktoré chce vláda v tejto oblasti dosiahnuť".






"Takto drzo a otvorene si „našich ľudí“ nedovolili dohadzovať na úrady ani smeráci, ani za Mečiara. Máme tu ďalší z množstva dôkazov, že vládne strany voličov v minuloročných voľbách PODVIEDLI. Namiesto lepšej zmeny, slušnosti a služby verejnosti sme dostali politické čistky, klamstvá a nových papalášov. Ale v koalícii to prejde, lebo niekto za to niečo dostane a treba v takýchto pre nich “nepodstatných prkotinách” si nerobiť zbytočne zlú krv. FUNKCIE SÚ PREDNEJŠIE AKO MORÁLKA, ČESŤ A INTEGRITA, však koaličníci?"




Dostál: Zabudol Žilinka, že chcel protiextrémistické oddelenie zachovať, alebo zase raz klamal?
Ondrej Dostal, poslanec klubu SaS, kritizuje na svojom facebooku rozhodnutie generálneho prokurátora Maroša Žilinku zrušiť protiextrémistické oddelenie. Tvrdí dokonca, že vo svojej koncepcii rozvoja prokuratúry, s ktorou sa uchádzal o zvolenie,... Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Michal Filek