Nové ohnisko v Bratislave. Nakazenosť bezdomovcov naberá rozmery katastrofy
21 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

V Bratislave je významné ohnisko nákazy, vírus sa šíri medzi ľuďmi bez domova. kapacity pre ich karanténne ubytovanie sa rýchlo napĺňajú.


"Pri pravidelných testovaniach ľudí bez domova na ochorenie COVID-19 sa ukázalo, že vírus sa v tejto komunite začal nebezpečne šíriť." Informuje najnovšie web domov.sme.sk.

Pdľa informácií od primátora, kapacitu karanténneho mestečka pre ľudí bez domova, ktoré hlavné mesto zriadilo na Hradskej ulici vo Vrakuni, museli v posledných troch dňoch už druhýkrát zvyšovať na celkový počet sto ľudí. Magistrát však reálne predpokladá, že to stačiť nebude.

"Organizácia Depaul Slovensko s našou podporou v pondelok (18. 1.) spustila karanténnu zónu vo svojej vlastnej nocľahárni, ale aj v tomto prípade sa ich celková kapacita 44 lôžok rýchlo zapĺňa. Momentálne je v karanténe na Hradskej viac ako 70 ľudí. Ďalších nových infikovaných z radov ľudí bez domova, ktorých očakávame po ich najbližšom pretestovaní, už dokážeme umiestňovať len v krízovom režime, pretože nám chýba personál aj lôžka," upozornil na sociálnej sieti bratislavský primátor.

Potrebujeme zvýšiť možnosť testovania na COVID-19, žiadajú Vallo a Droba
Ak chceme naďalej udržať chod kľúčových služieb pre svojich obyvateľov, potrebujeme výrazne zvýšiť možnosť testovania na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus. Spoločne to tvrdia primátor Bratislavy Matuš Vallo a predseda... Čítať ďalej
20 | 03 | 2020 | TASR


Primátor Vallo dokonca volá o pomoc: " Hľadáme dobrovoľníčky a dobrovoľníkov na pomoc v karanténnom mestečku! "

Mesto Bratislava všetky ľudské aj materiálne kapacity momentálne venuje príprave víkendového skríningového testovania ľudí na ochorenie COVID-19 a tiež zabezpečeniu nových mobilných odberových miest, ktoré by mali zásadne a trvalo zvýšiť kapacitu testovania v hlavnom meste.

"Pokiaľ bude problém v podobe nového ohniska nákazy medzi ľuďmi bez domova aj naďalej eskalovať, dokážeme ho riešiť už len v súčinnosti so štátom," skonštatoval primátor.

Čaputová, Vallo, Truban - sú "noví" politici len produktom, ktorých musia "vyrobiť" mágovia marketingu?
Do parlamentných volieb nám ostáva necelý polrok, a "spod kameňa" opäť vyskakujú "noví" politici. Nie je to však prvýkrát, čo sa tak deje. Čítať ďalej
23 | 09 | 2019 | Peter Bachan