Dostál: Zabudol Žilinka, že chcel protiextrémistické oddelenie zachovať, alebo zase raz klamal?
21 | 01 | 2021 I Michal Filek

Ondrej Dostal, poslanec klubu SaS, kritizuje na svojom facebooku rozhodnutie generálneho prokurátora Maroša Žilinku zrušiť protiextrémistické oddelenie. Tvrdí dokonca, že vo svojej koncepcii rozvoja prokuratúry, s ktorou sa uchádzal o zvolenie, ho plánoval zachovať. 


"Žilinka chce zrušiť protiextrémistické oddelenie. Vo svojej koncepcii ho plánoval zachovať," začal svoj status Ondrej Dostál. A pokračuje: "Nie, nie je pravda, že by generálny prokurátor Maroš Žilinka chcel zrušiť oddelenie extrémistickej prokuratúry. On ho chce "iba" zlúčiť s iným oddelením. Teda aspoň tak to tvrdí pán generálny prokurátor."





Ondrej Dostál bol vo výbore, ktorý Žilinku pred voľbou vypočúval. V parlamente zaňho však nehlasoval. Nepresvedčil ho. Teraz je z jeho kroku rozčarovaný.


"Roztomilé. Čiže keď sa oddelenie zlúči s iným oddelením, bude aj naďalej existovať, tak? A teda škoda, že túto "maličkosť" pán Žilinka zabudol spomenúť vo svojej koncepcii rozvoja prokuratúry, s ktorou sa koncom minulého roka uchádzal o funkciu generálneho prokurátora. Lebo v jeho koncepcii sa nachádza aj navrhovaná schéma nového organizačného členenia Generálnej prokuratúry a v rámci nej na Úrade Špeciálnej prokuratúry SAMOSTATNÉ oddelenie extrémistickej prokuratúry," ozrejmuje Dostál.


A svoj status zakončil poslanec príznačne: "Už na to pán Žilinka zabudol, alebo len zasa raz klamal?"


Žilinka vyšetruje bez toho, že by vopred predpokladal výsledok, tvrdí Hrabko
Generálny prokurátor Maroš Žilinka informoval o rozbehnutí trestných konaní v kauze smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského bez toho, že by vopred predpokladal, aký bude ich výsledok. Takýto prístup je podľa publicistu Juraja Hrabka... Čítať ďalej
09 | 01 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR