Pre pandémiu bude telekomunikačný gigant prepúšťať. O prácu by mali prísť stovky ľudí
21 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Pracovníci AT&T Global Network Services Slovakia žijú v neistote. Firma, ktorá v Bratislave a Košiciach zamestnáva vyše tritisíc ľudí, sa pre pandémiu chystá prepúšťať.


Spoločnosť AT&T Global Network Services Slovakia sa pre pandémiu dostala do problémov, a tak sa rozhodla prepúšťať. Dôvodom má byť zníženie dopytu po službách v čase koronakrízy, ktoré ponúka slovenská filiálka amerického telekomunikačného gigantu. Ohrozených je aj 147 zamestnancov z Košíc a okolia, informuje portál kosice.korzar.sme.sk.
Záhadné tajnosti okolo prepúšťania stoviek zamestnancov

Podľa predsedu odborového zväzu Martina Horkavého je možné očakávať zrušenie zhruba 300 pracovných miest. „Výsledkom bude cielené zníženie počtu zamestnancov v súlade s našimi skôr ohlásenými transformačnými iniciatívami. Redukcia našich pracovných síl je ťažké rozhodnutie, ktoré neberieme na ľahkú váhu. Na zvládnutí dopadu na našich ľudí spolupracujeme so zástupcami zamestnancov a ďalšími zainteresovanými stranami,“ uviedol pre Korzár riaditeľ PR oddelenia spoločnosti Jonathan Moore. Iba niekoľko dní predtým informoval portál aktuality.sk o plánovanom prepustení dokonca až 440 zamestnancov. O situácii v Košiciach firma však mlčí a vedenie spoločnosti informácie o prepúšťaní nekomentovalo.

Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny Korzáru potvrdilo nahlásenie hromadného prepúšťania na bratislavskom úrade práce ešte v novembri. Meno spoločnosti síce nezverejnil, uviedol však, že má ísť o firmu z oblasti telekomunikačných činností. Úrad práce napokon potvrdil, že z nahláseného počtu ohrozených zamestnancov je 147 s trvalým pobytom v Košiciach a okolí. „O prepúšťaní sa hovorí, lenže žiadne bližšie informácie nemáme a nevieme kto, kde a ani kedy skončí,“ povedal pre Korzár jeden zo zamestnancov firmy.

Na COVID-19 doplatili aj luxusné hotely. Kvôli opatreniam hlásia hromadné prepúšťanie!
Skupina Best Hotel Properties musí pristúpiť k hromadnému prepúšťaniu v bratislavských hoteloch Grand Hotel River Park, Sheraton a Crowne Plaza, ako aj v košickom DoubleTree by Hilton a pravdepodobne zruší spolu okolo 80 pracovných... Čítať ďalej
01 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.