Aj Ďurica končí v predsedníctve ĽS NS
20 | 01 | 2021 I Michal Filek

Po Uhríkovi s Mazurekom sa rozhodol vo vedení Kotlebovcov skončiť ďalší poslanec - Ondrej Ďurica. Oznámil to včera na sociálnej sieti. 


"Na základe vyjadrení mojich straníckych kolegov Milana Uhríka a Milana Mazureka, v ktorých opísali poslednú zmenu stanov odhlasovanú bez vedomia niektorých členov predsedníctva, ale aj vzhľadom na ďalšie okolnosti, som sa rozhodol prijať toto zásadné rozhodnutie," píše na facebooku Ďurica.

Keďže obaja takto významní funkcionári končia v predsedníctve strany, nevidí ani Ďurica zmysel byť naďalej jeho súčasťou. Práve oni totiž, podľa neho, boli vo vedení strany významným prínosom, prinášali mnohé nápady, ale aj konštruktívnu kritiku.

 

"Chápem teda ich sklamanie z toho, že ako dlhoroční členovia, ktorí stáli pri strane v jej najťažších chvíľach, sa o tak zásadných zmenách stanov vopred nedozvedeli. Mrzí ma to predovšetkým po ľudskej stránke. Do politiky som totiž šiel úprimne a s cieľom pomôcť dobrej veci. Nemôžem preto mlčať a tváriť sa, že je všetko v poriadku. Napriek svojej neúčasti v predsedníctve budem svoj mandát poslanca NR SR vykonávať tak, aby som sa mohol svojim voličom vždy pozrieť do očí," informoval voličov Ďurica.

 

Uhrík a Mazurek končia vo vedení ĽSNS: Kritizujú nové stanovy a naznačujú rozkol v strane
19 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová