Blaha: Prokurátor odmietol trestné oznámenie na Matoviča za jesenné testovanie, polícia chráni tyrana
19 | 01 | 2021 I Petra Demková

Poslanec Smeru Ľuboš Blaha označil odpoveď prokurátora za zdrap papiera a považuje ho za dokonalý symbol režimu Igora Matoviča. Polícia podľa neho nechráni ľudí, ale tyrana. Opozičný politik tvrdí, že koalícia si do bezpečnostných zložiek dosadila svojich ľudí, ovládla prokuratúru aj súdy.


„A je to tu. Dostal som odpoveď od prokurátora na moje trestné oznámenie proti Igorovi Matovičovi za jeho celoplošné testovanie,“ informuje poslanec na Facebooku.

Podľa neho ide o podanie z novembra 2020 za to, že „Matovič dovydieral ľudí s modrým papierom, za to, ako všeobecne ohrozil verejné zdravie, za šírenie lži, že antigénové testy pomáhajú, za zneužitie právomocí a za nátlak. Za všetky jeho zločiny proti Slovákom."

Blaha požaduje majetkové priznania pre Tódovú a ďalších novinárov
Opozičný poslanec Ľuboš Blaha sa v statuse na sociálnej sieti opäť obul do novinárov. Podľa neho by mali podávať majetkové priznania a obzvlášť by si posvietil na provládnu novinárku Moniku Tódovú. Čítať ďalej
18 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová


Poslanec hovorí, že jeho podnet odbavili "arogantne a tupo" 15 riadkami. Neunúvali sa napísať viac ako pol strany.

„Všimnite si, že práve po tieto dni naháňa Mikulcova polícia ľudí, ktorí 17. novembra využili svoje ústavné právo a protestovali proti vláde. Keď môžu prenasledovať kritikov a opozíciu, tak sú usilovní ako včeličky a terorizujú obyvateľstvo s boľševickým nadšením,“ upozorňuje.

Blaha nazýva odpoveď od prokurátora „zdrapom papiera“ a považuje ho za dokonalý symbol Matovičovej temnej éry. „Symbolom, že polícia tu nie je na to, aby chránila ľudí a Slovensko. Je tu na to, aby chránila Matoviča a jeho vládu. Aby chránila tyrana. Dosadili si do bezpečnostných zložiek svojich ľudí, ktorí ich chránia. Ovládli prokuratúru, ovládli súdy. A budú zakrývať svoje zločiny. Arogantne. A drzo. Budú naháňať čestných ľudí za to, že proti nim protestujú. Sľubovali boj za spravodlivosť a doručili gestapo,“ vyhlásil poslanec.

Blaha sa priznal, že tušil, ako to s jeho podaním dopadne. Napriek tomu to skúsil. Predpokladá, že rovnako dopadne aj trestné oznámenie Petra Pellegriniho, ktoré podal mesiac po ňom. Riešením je podľa neho len referendum a predčasné voľby.

„Skúsime to ešte raz v parlamente, ale medzitým ďalej rokujeme, bez fanfár, potichu, aby z toho nikto nevytĺkal politický kapitál. Čo najrýchlejšie spustíme zber podpisov a ideme na to. Matovičova totalita sa musí skončiť!“ hromží Blaha.

Blaha o dvoch metroch prezidentky Čaputovej: Navaľnyj ju trápi, ale Slovákov sa nezastane
Osud Slováka Chovanca v Belgicku, či porušovanie práv občanov Matovičovou vládou prezidentku Zuzanu Čaputovú netrápi, ale za práva Navaľného v Rusku nemešká okamžite zabojovať. Hlava štátu má dva metre, píše v statuse na sociálnej sieti poslanec... Čítať ďalej
18 | 01 | 2021 | Petra Demková