Blaha požaduje majetkové priznania pre Tódovú a ďalších novinárov
18 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová

Opozičný poslanec Ľuboš Blaha sa v statuse na sociálnej sieti opäť obul do novinárov. Podľa neho by mali podávať majetkové priznania a obzvlášť by si posvietil na provládnu novinárku Moniku Tódovú.


Poslanec Smeru si myslí, že novinári, ktorí ovplyvňujú verejnú mienku, by mali rovnako ako ústavní činitelia podávať majetkové priznania. Poukázal najmä na prominentnú novinárku režimu Igora Matoviča, redaktorku Denníka N Moniku Tódovú.


"Mňa osobne by napríklad veľmi zaujímalo, akým majetkom disponuje Monika Tódová, keď celkom zjavne píše články, ktoré niekomu mimoriadne vyhovujú," uviedol Blaha.



Fico: Na Slovensku pôsobí organizovaná justično-mediálna skupina Tódová - Záleská - Repa
13 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová


 

Podľa poslanca je Igor Matovič podozrivý z toho, že má na svedomí tisícky životov. Navyše nechce vrátiť titul, hoci je plagiátor, čelí obvineniam z podvodného nákupu testov, nadáva vedcom, rozoštváva spoločnosť, vyhráža sa deťom, že ich zavrie do domáceho väzenia.


"A cez to všetko sme od novinárov na premiéra počuli iba niekoľko technických, zdvorilých a milých otázočiek. Nikto ho nekonfrontoval, nikto ho neprerušoval, nikto nekričal, že klame. Na tlačovke opozičného lídra Roberta Fica traja novinári - Tódová z Denníka N, Dibáková z TV Joj a Ghannam z TV Markíza - vrieskali a prerušovali expremiéra po každej vete. Chvíľkami to vyzeralo, že Súmračnú prepadli teroristi. Absolútne nulová úroveň, novinári sa premenili na platených politických aktivistov," upozorňuje Blaha.


Poukázal na prípady z minulosti, keď bolo preukázané, že niektorí novinári prijímali úplatky od mafiána Mariana Kočnera. V tejto súvislosti Blaha uviedol, že podľa jeho názoru môžu byť podobným spôsobom skorumpovaní aj novinári Tódová, Dibáková a Ghanam.


"Ja osobne som presvedčený, že Tódová, Dibáková a Ghannam dostali pokyn, aby vpadli na tlačovku Smeru ako bankoví lupiči a páchali výtržnosti. Lebo hento nebola novinárčina. Hento boli primitívne výtržnosti. Už som len čakal, kedy rozostrú nejaký politický transparent alebo začnú hádzať po politikovi vajíčka," píše Blaha.




Tvrdí, že ak novinári majú možnosť ovplyvňovať politiku a verejnú mienku, mali by podávať aj majetkové priznania.  "Dnes je aj ten najposlednejší úradníček na ministerstve povinný odovzdávať majetkové priznanie, aby sa došlo na to, či nejako podozrivo nezbohatol. Prečo potom rovnakú povinnosť nemajú novinári, ktorí ďaleko viac vplývajú na verejnú mienku a majú v rukách ďaleko väčší kultúrny kapitál? Prečo oni nemusia transparentne ukazovať svoje majetky, ale všetci ostatní áno?" pýta sa Blaha.