Pandémia sa skončí do leta, ale Covid-19 tu zostane ako sezónny vírus, tvrdí ruský expert
14 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Pandémia Covid-19 by v Rusku mohla zmiznúť do leta, uviedol jeden z najlepších vedcov v krajine. Dodal, že infekcie a úmrtia majú ustupovať, pretože čoraz viac ľudí si vytvára protilátky, informuje portál RT.


Albert Rizvanov, riaditeľ Centra pre regeneratívnu medicínu na Kazanskej federálnej univerzite (KFU) uviedol, že hoci koniec infekcii môže prísť čoskoro, spoločnosť sa bude musieť naučiť žiť s vyvíjajúcim sa vírusom v nadchádzajúcich rokoch.

"Existujú sezónne choroby, ktoré zvyčajne vymrú koncom jari a začiatkom leta," uviedol expert. Podľa neho sa „vírus v Rusku prestane šíriť toto leto".

Nové mutácie vyvolali obavy, že nové vakcíny by mohli nakoniec poskytnúť menšiu ochranu pred novými variantmi vírusu. Tvorcovia vakcíny Sputniku V uviedli, že ich vzorec je účinný proti týmto nedávno vyvinutým kmeňom, aj keď je možné, že sa objaví ďalšia mutácia, ktorá obíde vakcíny.

Ľudia strácajú dôveru v sociálne médiá, tvrdí ekonomický expert
Používatelia WhatsApp sa obracajú na iné aplikácie, ktoré ponúkajú možnosť posielanie zašifrovaných správ, najmä na Telegram a Signal, pretože aplikácia vlastnená spoločnosťou Facebook aktualizovala svoje podmienky ochrany súkromia, informuje... Čítať ďalej
14 | 01 | 2021 | Marek Molnár


Rizvanov bol optimistický v súvislosti s vyhliadkami na zvládnutie vyvíjajúceho sa vírusu. "Je veľmi pravdepodobné, že očkovanie proti SarS-CoV-2 sa stane súčasťou plánu sezónneho očkovania spolu s chrípkou," zdôraznil. Medzitým však kombinácia ponúkaných vakcín a rastúceho počtu ľudí zotavujúcich sa po infikovaní vírusom začne obmedzovať jeho šírenie.

Ruský prezident Vladimir Putin nariadil spustenie programu hromadného očkovania, čo naznačuje, že široká verejnosť sa bude môcť dať zaočkovať bez obmedzení. Kým 1,5 milióna ľudí už údajne dostalo prvú dávku, zoznam osôb oprávnených na termíny v očkovacích strediskách sa obmedzil na ľudí v ohrozených profesiách, ako sú medicína, vzdelávanie a priemysel.

Sex podľa zverokruhu: Barani to majú radi drsnejšie, blíženci majú radi rýchlovky. A vy?
Podľa horoskopu môžete zistiť, akú máte povahu, s kým si budete viac rozumieť alebo aká farba sa k vám najviac hodí. Avšak dátum narodenia hrá významnú úlohu aj v tom, akí ste v sexe a akej polohe dávate prednosť, informuje portál... Čítať ďalej
14 | 01 | 2021 | Marek Molnár