Generálmajor Pavel Macko: teatrálnosť a nedôstojná komunikácia ministra obrany Naďa
08 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Uplynulý rok na ministerstve obrany je potrebné vnímať v kontexte bezpečnostnej krízy spôsobenej pandémiou, myslí si expert na obranu a bezpečnosť Pavel Macko. Celkovo považuje pôsobenie rezortu i ministra Jaroslava Naďa (OĽANO) ako dobré. Najväčšiu kritiku si podľa neho zaslúži prílišná teatrálnosť a nedôstojná komunikácia ministra.


“Bez ohľadu na problémy a nedôstojnú komunikáciu je to po dlhšej dobe jeden z lepšie pripravených ministrov obrany. Ozbrojené sily sa dostali do centra spoločnosti a napriek svojmu dezolátnemu stavu počínali si skvele. De facto nás zachránili pred totálnym kolapsom,” skonštatoval Macko pre web parlamentnelisty.sk.

Vojaci svoju úlohu podľa Macka splnili aj napriek materiálnym a personálnym deficitom. “Na škodu veci je však nedostatočná komunikácia a spolupráca s prezidentkou a ostatnými kľúčovými hráčmi,” dodal.h obstarávaní.

Negatívne hodnotí Macko prílišnú teatrálnosť a nedôstojnú komunikáciu ministra. “Mal by odložiť agresívnu propagandu a viacej sa sústrediť na riešenie problémov. Mal by komunikovať vecne a proti odlišným názorom používať argumentáciu namiesto útokov,” skonštatoval.

Isté pochybnosti podľa neho vyvoláva aj Naďov prístup k veľkým armádnym tendrom bývalej vlády. Poukazuje na obrat v postoji a komunikácii, odkedy je vo funkcii. Vyvoláva podľa neho otázku, či mu v predvolebnom období prekážali naozaj “kšefty” národniarov, alebo len to, že nebol pri tom.

Skutočný test schopností ministra riadiť rezort príde podľa Macka až po skončení hlavnej krízy v súvislosti s pandémiou. “Kritériom úspešnosti ministra by nemali byť bombastické tlačové konferencie, ale úroveň operačnej pripravenosti ozbrojených síl. Tá zatiaľ stále dramaticky klesá,” doplnil.

Generál Macko hovorí o "žalostnej bilancii fejkových vlastencov". To sa Dankovi páčiť nebude!
Generál v zálohe a kandidát na europoslanca Pavol Macko, ktorý teraz ťahá za jeden povraz s Miroslavom Beblavým v strane Spolu, napísal na Facebooku ostrý komentár k modernizácii slovenskej armády. Čítať ďalej
31 | 07 | 2019 | Peter Bachan