Vysielať vo verejnoprávnej televízii rozprávku o panáčikovi s najdlhším prirodzením? Iná doba, iná morálka, tvrdí Belousovová
08 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Nad morálkou a amorálnosťou politického zriadenia sa na Facebooku zamýšľala predsedníčka strany Národ a spravodlivosť Anna Belousovová (61). Bývalá podpredsedníčka a poslankyňa NR SR sa domnieva, že to, za čo by kedysi hrozilo väzenie, je bežným synonymom dnešných hodnôt.


„Ako vidno, súčasný systém má úplne iné hodnoty a poslanci, ktorí zákon podporili ich považujú za to práve orechové,“ uviedla Belousovová v reakcii na minuloročné schválenie zákonu o amorálnosti a protiprávnosti komunistického režimu.



„Napríklad vysielať vo verejnoprávnej televízii „rozprávku“ o panáčikovi s najdlhším prirodzením ako v Dánsku. Iná doba, iná morálka …,“ dodáva Belousovová s domnienkou, že za takéto prejavy by kedysi hrozilo odňatie slobody „za morálne rozvracanie detí a mládeže, prípadne psychiatrické liečenie“.

Bývalá podpredsedníčka a poslankyňa NR tvrdí, že sa jedná o dielo "úchyla, či úchylov“, ktoré by jednoznačne nemalo byť na očiach mládeži. „Aby sa niečo podobné nestalo normálnym aj na Slovensku, treba si veľmi dobre rozmyslieť, komu dávame vo voľbách právo meniť zákony a morálku,“ upozorňuje Anna Belousovová na záver.

Mladý socdemokrat Melicher: Čaputovej radia advokáti kajúcnikov
08 | 01 | 2021 | editor01hd