Záznam dokazuje, že vyšetrovateľ nedovolil Lučanskému styk s rodinou, aj že minister Mikulec klamal
07 | 01 | 2021 I Ivan Čeredejev

Zverejnené dokumenty o väzbe Milana Lučanského jasne dokazujú, že generál sa po návrate z nemocnice dožadoval, aby mohol telefonovať s manželkou a vyšetrovateľ jeho žiadosť zamietol. Zároveň vyvracajú tvrdenia ministra vnútra Romana Mikulca, ktorý verejne vyhlásil, že "vyšetrovateľ žiadnym spôsobom neobmedzoval styk obvineného s rodinnými príslušníkmi." 


Tento dokument, píše na na FB opozičný poslanec Ľuboš Blaha , dokazuje neuveriteľnú krutosť štátu pri zaobchádzaní s policajným hrdinom. "Dokazuje klamstvá vlády a dokazuje, že okrem ministerky spravodlivosti Kolíkovej by mal okamžite odstúpiť aj minister vnútra Roman Mikulec."



Opis fotky nie je k dispozícii.




"Minister vnútra je usvedčený z klamstva.  Pozrite si tento dokument, ktorý usvedčuje vyšetrovateľa z neľudského správania sa a pýtajme sa spolu:  Prečo minister Mikulec klame? Prečo nemohol Milan Lučanský povedať manželke pravdu o svojom zranení? Prečo takto surovo zaobchádzajú s politickými väzňami? Prečo bol obmedzený kontakt generála Lučanského s rodinou? Prečo mu nedoručili ani obrázok od dcérky?" kladie otázky poslanec za SMER-SD.






Blaha tvrdí, že Milan Lučanský bol predmetom politických útokov na objednávku Igora Matoviča, ktorý politické čistky podľa vlastného člena vlády organizuje. "Utrpel zranenia, ktoré sa dodnes nevysvetlili. A zomrel spôsobom, ktorý vláda nevie dôveryhodne vysvetliť," zdôrazňuje opozičný poslanec.







"Ak máte malé deti, nech nakreslia obrázok statočného policajta - detský obrázok, ktorý jednému dobrému otcovi nebol dopriaty. Bude to ten najkrajší prejav úcty. A symbol, toho že ľudskosť nakoniec nad matovičovskou krutosťou musí zvíťaziť," uzatvára emotívne status na FB Ľuboš Blaha.