Muž náhodou našiel auto, ktoré mu ukradli pred 17 rokmi
07 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Tommy Cook nikdy neprestal dúfať, že sa ešte stretne so svojim Camarom z roku 1969, ktoré mu ukradli v septembri 2003. Náhodou ho objavil na sklonku minulého roka stáť v rohu garáže - prelakovaný a s falošným kódom VIN, informuje portál Novinky.cz.


Americký automechanik a fanúšik veteránov Tommy Cook vlastnil oranžový Chevrolet Camaro z roku 1969. Práve na ňom vo svojom servise v Arlingtone vo Virgínii pracoval.  Motor nebol v aute, keď si ho vyhliadli zločinci a ukradli ho. Cook samozrejme vec nahlásil polícii. Písal sa september roku 2003.

Polícii sa vozidlo nedarilo nájsť, ale Cook stále dúfal. "Nikdy som ho neodpísal. Vedel som, že príde deň, kedy ho dostanem späť," uviedol americkému webovému magazínu Free Lance-Star, ktorý správu prináša. A koncom minulého roka sa to podarilo.

Automobilová megafúzia: Fiat, Chrysler a Peugeot
Pre zúčastnených to vôbec nie je prvá fúzia. Automobilové koncerny PSA a Fiat Chrysler chcú obsadiť štvrtú priečku na svetovom trhu. Akcionári s tým súhlasia, píše nemecký portál dw.com. Čítať ďalej
05 | 01 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Jeden známy totiž po Cookovi chcel, aby sa pozrel na iné, modré Camaro z roku 1968, ktoré je na predaj v susednom Marylande, pretože o týchto autách Cook veľa vie. Keď prišiel na miesto, všimol si v rohu garáže zelené Camaro z roku 1969 bez kapoty. Tá farba pripomínala zelené Camaro Rally Sport z modelového roku 1969, ale nebolo to ono.

Začal sa teda vypytovať predávajúceho a dozvedel sa, že to zelené auto bývalo v oranžovej Camaro Hugger a že vzniklo v továrni v Kalifornii - rovnako ako Cookove stratené Camaro. VIN číslo na jeho palubnej doske však ukazovalo na výrobu v inej továrni, kde Camará prvej generácie vznikali - v Ohiu.

Druhý VIN kód, ktorý Cook na aute našiel, bolo schované pod kapotou - a to už ukazovalo na výrobu v Kalifornii. Doma porovnal tento kód s tým, ktorý patril jeho kedysi stratenému vozidla - a našiel zhodu.

Nový patent Toyoty má posielať autonómne vozidlá automaticky do umývačky
Na americký patentový úrad sa počas vianočných sviatkov dostal zaujímavý vynález japonskej Toyoty. Ide o systém, ktorý by autonómne vozidlá sám odviezol do umývačky áut, informuje portál Novinky. Čítať ďalej
05 | 01 | 2021 | Timotej Dudka


Zavolal na Marylandskú políciu, kde ho prepojili na detektíva - a ten bol prekvapený, že Cook po aute ešte pátra. "Povedal mi: Ideme pre neho hneď. Dajte mi hodinu," uviedol Cook. Po tom, ako detektív všetko overil a Cook dokončil nákup onoho modrého camara z roku 1968, vyrazili pre ukradnutý automobil. A vo vianočnom týždni minulého roka už bolo auto späť v servise právoplatného majiteľa.





Človek, v ktorého garáži voz predtým stál, nerobil žiadne problémy. "Je obeťou. Kúpil to auto od niekoho iného. Nikomu nechcel urobiť nič zlého," obhajuje Cook a dodáva, že počas tých sedemnástich rokov auto zmenilo majiteľa celkom štyrikrát. "Niekto doňho investoval. Je v lepšom stave, než bolo, keď ho ukradli. Ale stále má škaredú zelenú farbu," uzatvára právoplatný majiteľ.


Apple auto predsa len vznikne. Stačilo kývnuť na ponuku Elona Muska
Z americkej technologickej spoločnosti nakoniec naozaj bude aj automobilka. Pri najhoršom scenári uvidíme prvé auto do piatich rokov, informuje portál Autorevue. Čítať ďalej
27 | 12 | 2020 | Timotej Dudka