Apple auto predsa len vznikne. Stačilo kývnuť na ponuku Elona Muska
27 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

Z americkej technologickej spoločnosti nakoniec naozaj bude aj automobilka. Pri najhoršom scenári uvidíme prvé auto do piatich rokov, informuje portál Autorevue.


Americký technologický gigant Apple sa s nadšením chystal na uvedenie svojho prvého automobilu, nakoniec sa tak ale nestalo a zdalo sa, že ani nestane. Podľa všetkého je však opak pravdou, pretože podľa posledných správ uvidíme prvý automobil s nahryznutým jablkom v znaku do štyroch až piatich rokov.

S oznámením prišla agentúra Reuters, podľa ktorej Apple oživil šesť rokov starý Project Titan. S uvedením vozidla na trh si dá Apple načas predovšetkým kvôli vývoju vlastnej technológie batérií, od ktorej si sľubuje to, čo chcú dosiahnuť výrobcovia elektromobilov po celom svete - vysoko výkonné batérie s nízkou cenou pre všetkých vodičov.



Apple podľa všetkého experimentuje s lítium-železo-fosfátovými batériami. Jeho auto má jazdiť samo a používať technológie aj od externých dodávateľov. Výroba samotného elektromobilu by potom tiež mala prebiehať mimo výrobné závody značky. Ostatne vedľa telefónov a počítačov by asi automobil nemohol vznikať.

Projekt má na starosti viceprezident spoločnosti Doug Field, ktorého si Apple už skôr vytiahol z automobilky Tesla. Zaujímavé je, že Elon Musk na Twitteri zverejnil, že oslovil výkonného riaditeľa Tima Cooka s tým, či nechce Apple odkúpiť automobilku Tesla, navyše za jednu desatinu jej terajšej ceny. Tim však ponuku odmietol.

Sťažnosti na Apple - sledovanie sa nesmie stať pravidlom!
17 | 11 | 2020 | Diana Zaťková