Na pozadí všetkého sa odhaľuje Lipšic
07 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

"Vyčítal by som si, keby som do tohto súboja nešiel." Tvrdí Daniel Lipšic o svojej kandidatúre na post na Špeciálnej prokuratúre.


Teraz taká unikátna šanca, poviem to trochu metaforicky, vyčistiť Augiášov chliev, tak by som si vyčítal, kebyže sa o to ani nepokúsim." Povedal pre slovensko.hnonline.sk Daniel Lipšic.

"Ja som od jari viedol veľa rozhovorov s kolegami vo firme, s mojimi známymi a kolegami v justícii, ktorých si vážim. Na konci dňa bolo úplne najrozhodujúcejšie to, že mám rád živé právo. Konkrétne kauzy, pojednávania, výsluchy a rekonštrukcie. Povahovo mi viac sedí prvá línia. Generálny prokurátor je úplne kľúčová funkcia v orgánoch presadzovania práva na Slovensku, ale je to najmä manažérska funkcia. Zatiaľ čo funkcia špeciálneho prokurátora je tiež sčasti manažérska, lebo riadi úrad špeciálnej prokuratúry, ale špeciálny prokurátor má aj možnosť dozorovať a pojednávať konkrétne kauzy. Preto som sa rozhodol, že mi povahovo výrazne viac sedí táto pozícia." vysvetlil Daniel Lipšic.

Lučanského operoval lekár, ktorý je Lipšicov a Matovičov človek
Lekár Marián Sičák, ktorý operoval generála Lučanského, bol na kandidátke Lipšicovej strany Nova, neskôr kandidoval za OĽaNO. Riaditeľ vojenskej nemocnice v Ružomberku je Vladimír Lengvarský, človek dosadený Matovičovou vládou. Čítať ďalej
02 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová


"Kedykoľvek som ochotný sa stretnúť s poslancami. Malo by to byť otvorené a transparentné. Nevidím v tom žiadny problém. Ktorýkoľvek ďalší kandidát sa bude snažiť získať podporu v parlamente. Parlament je orgán, ktorý volí špeciálneho prokurátora." Pripomína Lipšic na tému stretávania s politikmi a lobovania u nich.

"Nie som nepopísaný list papiera. Bol som ministrom spravodlivosti aj ministrom vnútra. Každý, teda aj poslanci vedia posúdiť z mojich skutkov v tom čase, či som konal nestranne alebo nie. Sľub vám vie dať ktokoľvek. Podľa mňa sú dôležité skutky. Moje skutky v dobrom či zlom sú overiteľné z minulosti. Všetkých budem nabádať, aby odsledovali moje pôsobenie ako ministra spravodlivosti, ako ministra vnútra. Pozrieť sa na to, ako som postupoval. Či som postupoval vo veciach politicky, alebo som vyznával nie frázu, ale pravidlo padni komu padni."

"Mám svoje politické názory ako ich má každý. Má ich aj väčšina prokurátorov a sudcov. Myslím si, že to vedia aj predstavitelia koalície a opozície, že som nemal nikdy problém, aby sa išlo do riešenia aj trestnoprávnych vecí, ktoré sa týkali aj ľudí z koalície, ktorej som bol členom, dokonca strany, ktorej som bol členom." Pripomenul Lipšic.

„Čo vedel Lučanský na Lipšica, že musel umrieť?“ padajú verejné otázky a dokonca aj tvrdenia
Udalosť, akou je samovražda významného verejného činiteľa vo väzbe zákonite spôsobuje polemiku, nastoľuje mnohé otázniky a hlavne, vyvoláva podozrenia. Išlo skutočne o samovraždu? Alebo sa niekto zbavuje nepohodlného svedka? V prípade Lučanského sa... Čítať ďalej
30 | 12 | 2020 | Aneta Leitmanová


"Vzhľadom na moju kandidatúru na špeciálneho prokurátora sa budem snažiť byť zdržanlivý aj vo vzťahu k pánovi Flašíkovi. Nechcem verejne hovoriť o tom, aké motívy môže mať pán Flašík na takéto absurdné obvinenie. Výsluch Milana Lučanského prebiehal v miestnosti, kde boli prítomní okrem mňa štyria ďalší obhajcovia vrátane obhajcu pána Lučanského. Boli tam dvaja elitní vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry a boli tam dvaja alebo traja operatívni pracovníci NAKA, ktorí mali na starosti zadržanie a obmedzenie osobnej slobody pána Lučanského. Tvrdiť, že som v tomto kolektíve niekoho navádzal, ako má vypovedať, je nehorázna lož a svedčí len o charaktere pána Flašíka, keď následne po podaní trestného oznámenia povedal, že on nič netvrdil a z ničoho ma neobvinil, len to povedal ako možnú verziu priebehu udalostí." Hovorí Daniel Lipšic na najnovší spor v súvislosti s úmrtím Milana Lučanského.

Chmelár to zaklincoval - "Lipšic nikdy nebude nestranným prokurátorom, je len pomstychtivým politikom vo výkone trestu"
Politológ a publicista Eduard Chmelár asi už nemá slov na to, čo sa deje v našich štruktúrach moci. A tak píše - ako sa vraví - ako mu ústa narástli. Čítať ďalej
17 | 12 | 2020 | Ivan Brožík