Ochorenie spôsobené koronavírusom môže poškodiť mozog, varujú vedci
06 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Koronavírus môže spôsobiť vážne poškodenie mozgu v dôsledku zápalovej reakcie tela na infekciu, tvrdí najnovší výskum, informuje portál RT.


Americkí vedci z Národného zdravotného ústavu (NIH) pomocou vysoko výkonného skenera MRI zistili u zosnulých pacientov s koronavírusom poškodenie čuchovej žiarovky, oblasti ovládajúcej čuch, a mozgového kmeňa, ktorý riadi dýchanie a srdcovú frekvenciu.

Autor štúdie Dr. Avindra Nath uviedol, že mozog pacienta s Covid-19 „môže byť náchylný na mikrovaskulárne poškodenie krvných ciev“.

Tím študoval mozgové tkanivo od 19 ľudí vo veku od päť do 73 rokov, ktorí zomreli na koronavírus - niektorí po veľmi krátkej dobe, iní po pár mesiacoch. Mnoho z nich malo základné zdravotné ťažkosti, ako napríklad cukrovka alebo obezita.

Zdravotná sestra s „perfektným zdravím“ zomrela krátko po zaočkovaní vakcínou od spoločnosti Pfizer
Zdravotnícke orgány v Portugalsku vyšetrujú náhlu smrť zdravotnej sestry z detskej chirurgie v Porte, ktorá bola údajne v „perfektnom zdravotnom stave“, po tom, čo dostala vakcínu proti Covid-19 od spoločnosti Pfizer, informuje portál... Čítať ďalej
05 | 01 | 2021 | Marek Molnár


Nath, klinický riaditeľ Národného ústavu pre neurologické poruchy a mozgové príhody, uviedol, že vedci boli pri štúdiu vzoriek tkaniva zaskočení tým, čo zistili.

"Pôvodne sme očakávali škody spôsobené nedostatkom kyslíka. Namiesto toho sme našli multifokálne poškodenia, ktoré sú zvyčajne spojené s mozgovými príhodami a neurozápalovými chorobami," poznamenal autor štúdie.

Štúdia medzitým nezistila žiadne známky infekcie Covid-19 v skutočnom mozgovom tkanive, čo viedlo vedcov k záveru, že zistené škody boli výsledkom „zápalovej reakcie tela na vírus“.

Úradníci klamú, aby nemuseli zaregistrovať ruskú vakcínu, tvrdí šéf ukrajinskej lekárskej komory
Jeden z najvyššie ukrajinských postavených lekárov v krajine uviedol, že úradníci používajú nepravdivé dôvody na to, aby nezaregistrovali ruskú vakcínu Sputnik V, informuje portál RT. Čítať ďalej
05 | 01 | 2021 | Marek Molnár