Erotické hračky pomáhajú liečiť
06 | 01 | 2021 I

Doby, kedy veľa ľudí považovalo erotické pomôcky a hračky za niečo nemravné, ​​výstredné ​​alebo dokonca zvrhlé, sú už podľa všetkého preč. Že ľuďom neboli cudzie už na úsvite civilizácií, o tom svedčia niektoré nálezy archeológov, píše portál Novinky.cz.


V našej vynaliezavej dobe ponúkajú obchody s erotickým tovarom veľmi pestrý repertoár. Trebárs vibrátory najrôznejších veľkostí, tvarov alebo použitých materiálov, ktoré majú rôzne druhy elektronických programov a vibrácií. Určité typy sa dajú ovládať aj prostredníctvom mobilného telefónu, takže pár môže prevádzkovať erotické hry na diaľku.

V ponuke nájdete tiež Venušine guličky, erekčné krúžky, umelé vagíny, vákuové pumpy a ďalšie pomôcky. Sexuológovia sa stavajú k užívaniu väčšiny z nich napospol pozitívne. Trebárs vibrátory pomáhajú ženám v tom, aby odhalili svoje citlivé zóny a zistili, aký druh stimulácie a na akých miestach ich najspoľahlivejšie privedie k orgazmu.

Môžu ich naučiť aj to, aby prežívali svoje sexuálne vzrušenie uvoľnene, bez zábran, bez pocitov hanby alebo viny. To všetko sa im potom hodí pri intímnych hrách s partnerom. Môžu mu vysvetliť, čo ich vzrušuje a vďaka čomu dosiahnu ľahšie vyvrcholenie.

Sexuológ Radim Uzel: Neuveriteľné historky z praxe!
Téma erotiky a sexu je pre väčšinu čitateľov vždy zaujímavá a stále aktuálna, najmä ak na otázky odpovedá známy sexuológ MUDr. Radim Uzel (80), píše portál Aha! Čítať ďalej
03 | 01 | 2021 | Timotej Dudka

Liečba psychických tráum


Nejde len o samotný sex. Prvé elektrické vibrátory sa objavili v 19. storočí. Používali ich terapeutky a lekári na liečbu niektorých psychických ťažkostí. Napríklad pri stabilizácii hysterických neurotických záchvatov. Pri nej sa vraj veľmi osvedčilo sexuálne vzrušenie a orgazmus. Zdravotníci preto dráždili genitálie ženy dildom, teda umelým penisom, ktorý produkoval vibrácie rôzneho kmitočtu.

Aj dnes môžu ženy vibrátory používať pri liečbe psychických tráum. Trebárs tých, ktoré im spôsobia napríklad znásilnenia alebo sexuálne zneužívania v detstve. Mnohým z nich potom pomáhajú s návratom do pohlavného života. Podobne sa dajú využiť aj pri vaginizme, teda poruche, pri ktorej sa pošva kŕčovito stiahne do tej miery, že to znemožňuje pohlavný styk. Príčinou tejto kŕče býva zvyčajne strach alebo silná úzkosť.

Na tieto účely sa často používajú vibrátory, ktoré svojim tvarom nepripomínajú penis, aby to u žien neevokovalo nepríjemné spomienky alebo pocity. Elegantné tvary radu týchto prístrojov navrhujú dokonca špičkoví dizajnéri.

Ale aj ženám, ktoré neprežili žiadne traumy, len majú problém s dosiahnutím intenzívnejšieho sexuálneho vzrušenia a orgazmu, umožňujú niekedy vibrátory to, aby svoje negatívne pocity prekonali a nacvičili si tie kladné, ktoré u nich vedú k príjemným vnemom a pocitovému vyvrcholeniu.

Viete čo sa deje s vaším telom keď nemáte dlhší čas sex? Radšej to ani neskúšajte!
Pre zdravého človeka je sex neodmysliteľnou súčasťou jeho života. Viete však, čo sa deje s vaším telom keď ho dlhšie nemáte? Čítať ďalej
03 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.

Pomôcky na podporu erekcie


Erotické pomôcky určené mužom neslúžia iba k masturbácii, slúžia tiež na podporu erekcie. Z tých, ktoré stoporenie nielen sľubujú, ale sú ho schopné tiež dosiahnuť, ho môžu reálne očakávať od vákuovej pumpy. Keď do nej vsunú penis a odsajú vzduch, vznikne podtlak. Ten podporí tok krvi v jeho cievach. Zjednoduší dosiahnutie erekcie. Nevýhodou tohto zariadenia je, že stoporenie začne ustupovať, akonáhle podtlak zmizne.

Muž to môže spomaliť pomocou gumového krúžku, ktorý si nasadí na koreň penisu. Pribrzdí odtok krvi z toporivých telies. Je však nutné vybrať krúžok správnej veľkosti, aby nedošlo k poškodeniu pohlavného údu.

Ďaleko výhodnejšie je však to, keď pacient použije na ťažkosti s erekciou tabletky, ktoré prietok krvi zlepšujú. Účinkujú oveľa spoľahlivejšie a aj ich efekty bývajú lepšie. Muži ich však nekúpia v sexshope, recept na ne im musí predpísať lekár.

Príliš veľa sexu môže škodiť (aj príliš málo)
Podľa štúdie uverejnenej v roku 2017 má priemerný dospelý človek sex 54 krát ročne, píše portál Novinky.cz. To zodpovedá frekvencii zhruba raz týždenne. Ak je váš osobný priemer oveľa vyšší, možno vás napadá otázka, koľko sexu už je považované za... Čítať ďalej
02 | 01 | 2021 | Timotej Dudka

Ďalšie pomôcky pre mužov


Napodobeniny pošvy, ktoré vibrujú, využívajú v rade stredísk asistovanej reprodukcie pri odbere semena určeného na vyšetrenie plodnosti muža alebo k oplodneniu ženy. V sexshopoch ponúkajú tiež nafukovacie napodobeniny celého ženského tela, prípadne nafukovacie panny. Reklamy niekedy víťazoslávne uvádzajú, že sú vybavené všetkými troma otvormi.

Tiež umelé napodobeniny žien, takzvané "sexuálne robotky", sa tešia záujmu určitej klientely. O tom svedčí otvorenie prvých verejných domov používajúcich technológiu robotiek poskytujúcich rôzne koitálne a nekoitálne sexuálne služby. Zatiaľ ich vyžívajú skôr muži ako ženy. Páni totiž nemajú také nároky na kvalitu objektu svojho sexuálneho vzrušenia ako dámy.

Stráca váš partner chuť na sex? Poznáme možné dôvody
Všimla ste si, že v posledných týždňoch či mesiacoch nejaví váš partner záujem o sex? Existujú totiž dôvody, ktoré môžu vysvetliť, prečo v posledných týždňoch slúži vaša posteľ výhradne k spánku, píše portál... Čítať ďalej
01 | 01 | 2021 | Timotej Dudka

Najpopulárnejšie pomôcky medzi ženami


Medzi ženami sú populárne Venušine guličky, ktoré si zavádzajú do vagíny. Prirodzene vibrujú pri bežných pohyboch. Väčšina žien vníma tieto vibrácie ako príjemné. Guličky zároveň prispievajú k posilňovaniu zvieračov pošvy a vôbec svalov panvového dna. Ideálne je, keď sa stanú pomôckou, ktoré dopĺňajú efekty Kegelových cvikov. Tie ženy naučia fyzioterapeutky.

Zlepšujú totiž prežívanie orgazmu a sú dôležitou prevenciou proti inkontinencii, teda nekontrolovaným únikom moču. Tie sa u niektorých žien objavujú po pôrode alebo s postupujúcim vekom. Ich najčastejšou príčinou bývajú práve ochabnuté svaly panvového dna. Primárne však erotické hračky a pomôcky neslúžia na liečbu, ale hlavne k sexuálnemu potešeniu.

Tak, aby vás nikto nepočul, alebo: Užite si s partnerom tichý sex
Vianočné sviatky, ale aj iné druhy osláv sú časom, kedy sa pod jednou strechou stretáva nezvyčajne vysoký počet ľudí. Ak sa domnievate, že prítomnosť potomkov či vzdialených príbuzných naruší váš sexuálny život, potom sa nemusíte ničoho obávať,... Čítať ďalej
29 | 12 | 2020 | Timotej Dudka